Apie tai, ko be gero butelio nesuprasi

Ir vėl trinktelėjo sunkiu kumščiu rugsėjis – visiems, kurie neįsivaizduoja gyvenimo pilnatvės be svaigalų, bet jais neapsirūpino dar rugpjūtį. Mat rugsėjo 1-oji jau ne pirmi metai parduotuvėse – sausa diena.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-01 08:22, atnaujinta 2017-05-14 08:27

Negana to, ir toliau gėrėjų laukia baisybės. Štai nuo rugsėjo 2-osios nuo prekybos centro gėrimų lentynos nusikelti butelaitį vyno bus galima tik su asmens dokumentu kišenėje. Net žilagalvis senolis be paso su išsirinktu gėrimu pro kasas neprasprūs!

Tokią tvarką nustatė ne prezidentė, ne Seimas, ne Vyriausybė ir net ne kokie nors gerti metę blaivybės šaukliai, o patys prekybininkai, pritarus Sveikatos apsaugos ministerijai – esą taip bus kovojama su alkoholizmu.

Nieko nuostabaus, kad tokia drastiška naujovė prekybos alkoholiu baruose dar prieš jai įsigaliojant išjudino ne tik tautą, bet ir politikus. Ne vienas parlamentaras prabilo apie sveiko proto deficitą.

Neliko nuošalyje ir Socialdemokratų partija. Pripažinę, jog karas su girtavimu yra ir jų darbotvarkėje, valdantieji paskelbė, kad nei dabartinė Vyriausybė, nei kitos valdžios institucijos jokiais įstatymais ar kitais teisės aktais nereglamentavo tokios prekybos centrų įvestos tvarkos, tad garbaus amžiaus žmonėms, sumaniusiems atsigaivinti alumi, rodyti asmens dokumentą parduotuvėse neprivaloma.

Tai rodyti ar nerodyti? Socialdemokratų rėmėjai, matyt, bandys nerodyti, konservatorių gerbėjai, ko gero, į parduotuvę specialiai nešis ne tik pasą, asmens tapatybės kortelę, vairuotojo pažymėjimą, bet ir kunigo parašu patvirtintą dokumentą, kad tas žmogus gimė tikrai dar prieš Antrąjį pasaulinį karą.

Tačiau į bene sunkiausią situaciją pateks prekybos centrų kasininkės ar kasininkai, ypač tie, kurie turi Socialdemokratų partijos bilietą: nors partija leidžia iš pirkėjo nereikalauti paso, kaip sureaguos darbdavys, kuris nustatė priešingą tvarką?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.