E. Gentvilas: „Alkoholis tik su dokumentu – tikra kvailystė“

„Manau, kad valdančioji dauguma susitelks ir interpeliacija neįvyks, gal net nebalsuosime. Tragedijos, kad ministrai liks savo postuose nėra. Tragedija bus jei iš to niekas nepasimokys jokios pamokos, kad turi būti moralinė, politinė ir etinė atsakomybė“, – „Žinių radijuje“ sakė Seimo narys Eugenijus Gentvilas.

Būtent dėl to, kad V. Baltraitienė yra jo sesuo, E. Gentvilas sakė nedalyvausiantis, jei jo seseriai bus rengiama interpeliacija.<br>D. Umbraso nuotr.
Būtent dėl to, kad V. Baltraitienė yra jo sesuo, E. Gentvilas sakė nedalyvausiantis, jei jo seseriai bus rengiama interpeliacija.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2016, 8:51 AM, atnaujinta May 14, 2017, 6:07 AM

Interpeliacijoje nedalyvautų

Paklaustas ką žino apie medžioklę, į kurios skandalą įsisukusi jo sesuo, Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, E. Gentvilas pajuokavo, kad kiek jam teko girdėti, jo sesuo ginklo rankose laikiusi nėra.

„Nuo tada kai ji prieš 10 metų tapo Darbo partijos nare, aš pasiūliau nepolitikuoti tarpusavyje. Tiesiog yra mūsų panašaus amžiaus vaikai, mes kaip brolis ir sesuo turime ką kalbėti ir be tų dalykų. Šiuo atveju taip pat nekalbėjome. Žinute jai palinkėjau stiprių nervų, bet kol kas ji to nedaro“, – sakė E. Gentvilas.

Būtent dėl to, kad V. Baltraitienė yra jo sesuo, E. Gentvilas sakė nedalyvausiantis, jei jo seseriai bus rengiama interpeliacija.

„Mano situacija tokia: deklaracijoje esu nurodęs, kad yra vienintelis asmuo, dėl kurio man gali kilti viešų ir privačių interesų konfliktas – tai mano sesuo Virginija Baltraitienė. Tai šioje interpeliacijoje nedalyvaučiau“, – kalbėjo Seimo narys.

Tiesa, jei interpeliacija būtų rengiama Krašto apsaugos ministrui J. Olekui, E. Gentvilas neneigė dalyvausiantis.

„Jei žiūrime į 4 tūkst. eurų nepagrįstai išleistus šaukštams ir šakutėms, turime matyti ir kitus dalykus. J. Olekui būnant Sveikatos apsaugos ministrui buvo nupirkta medicinos technika, kuri buvo nenaudojama, buvo nupirkti termometrai farenheito skalėje, kurie taip pat nebuvo naudojami. Aišku, negali rengti interpeliacijos už visą gyvenimą, bet tai irgi kažką parodo“, – sakė E. Gentvilas.

Memorandumą laiko kvailyste

Paklaustas, ką apie mano apie Geros valios memorandumą, kuri pasirašė didieji prekybos tinklai, tai įtvirtinantys, kad nuo rugsėjo 2-osios alkoholiniai gėrimai bus parduodami tik pateikus asmens dokumentą, nepriklausomai nuo pirkėjo amžiaus, E. Gentvilas nukirto trumpai – tai kvailystė.

„Prekybos centrai šitą kvailystę pabandė kaip kontrapriemonę prieš politikų nuolatinius baksnojimus. Jiems tokia akcija atrodo žavi, mums tai atrodo kvaila. Manau jie greitai atsisakys ir priims kitokį sprendimą.

Kiek žinau, Seime įregistruota Alkoholio kontrolės įstatymo pataisa, kad dokumento būtų galima reikalauti tik iš įtartino amžiaus asmenų. Taip bus kertama prekybininkams per nagus“, – kalbėjo E. Gentvilas.

Jis pabrėžė, kad atvejai, kai nepilnamečiai sugeba nusipirkti alkoholinių gėrimų patys, nėra labai dažni. Dažnesni atvejai, kai jaunuoliai prašo suaugusiųjų jiems nupirkti gėrimų.

„Reikia pilietiškumo. Nepirkti jaunuoliams. Gal ateis laikas, kai pradėsime kalbėti ne įstatymo projektais, kurie kas kadenciją išlenda. Reikalingas kompleksinis sprendimas. Yra visuomenės peticija, su galbūt 50 tūkst. parašų, nors galbūt ne viskam joje pritariu, bet turi pagaliau spręsti visą kompleksą problemų alkoholio prekybos politikoje.

Su alkoholiu reikia kovoti, bet šita iniciatyva, kurią įvedė prekybininkai, manau, pirmiausia kirs jiems per pakinklius“, – kalbėjo Seimo narys E. Gentvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.