Jeruzalės bendruomenė rinksis pagerbti nuskendusios moters

Jeruzalės tvenkinyje rastas prieš keletą dienų dingusios vilnietės kūnas. Jeruzalės bendruomenės gyventojai penktadienį rinksis prie Jeruzalės tvenkinio uždegti atminimo žvakelę.

Jeruzalės bendruomenė rinksis pagerbti nuskendusios moters.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Jeruzalės bendruomenė rinksis pagerbti nuskendusios moters.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2016, 5:01 PM, atnaujinta May 14, 2017, 5:15 AM

Taip siekiama pagerbti velionę ir parodyti miesto valdininkams, kad apleistas tvenkinys privalo būti prižiūrimas.

Jeruzalės gyventojai nuo 2005 metų nuolat kreipiasi į Vilniaus miesto savivaldybės tarnautojus dėl Jeruzalės tvenkinio išvalymo. Nuo tada iki dabar buvo paruošti net du nemažus pinigus kainavę tvenkinio valymo projektai, bet nei vienas jų iki šiol neįgyvendintas.

Jeruzalės bendruomenės pirmininkė Marija Tamkevičiūtė kartu su Verkių seniūnu, Seimo nariu Linu Balsiu, Vilniaus miesto savivaldybės Visuomeninės aplinkos apsaugos komisija kreipėsi dėl tvenkinio išvalymo į Lietuvos Respublikos aplinkos ministeriją, Vilniaus miesto savivaldybę, Vilniaus apskrities regiono plėtros tarybą, Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūrą, Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybą, Lietuvos Respublikos generalinę prokuratūrą, tačiau iki šiol apleisto tvenkinio problemos nėra sprendžiamos.

Kitą savaitę Baltupių progimnazijoje vyks Vilniaus miesto savivaldybės mero Remigijaus Šimašiaus susitikimas su seniūnijos gyventojais, kuriame Jeruzalės bendruomenė dar kartą primins šį opų klausimą ir prašys, kad paruošti projektai būtų įgyvendinti.

Jeruzalės bendruomenės nariai sunerimę, kad nesutvarkytas tvenkinys kelia grėsmę ir vos už 150 metrų nuo jo esančios Jeruzalės mokyklos mokiniams, už 30 m nuo vandens telkinio esančiame stadione sportuojantiems ir žaidžiantiems vaikams, kurie dažnai lankosi tvenkinio teritorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.