Rinkimų vajų puošia žmonų desantas

Rinkimų kampaniją galutinai nususinę įvairūs ribojimų įstatymai absurdiški? Seniai akivaizdu, kad taip. Tai ką daryti politikams? Regis, yra du keliai – arba mėginti tai, ką patys palaimino, atšaukti, arba paklusti.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2016, 6:28 AM, atnaujinta May 14, 2017, 6:14 AM

Tačiau mūsiškiai renkasi trečiąjį kelią – bando draudimus apeiti. Ir šioje politinės konkurencijos rungtyje pasiekia vis naujų išradingumo aukštumų.

Žvilgtelėkime į draudimus papirkinėti rinkėjus net mažiausią maistinę bei turtinę vertę turinčiais dalykais, finansiškai remiant ar organizuojant šventes su vaišėmis ir pramogomis.

Daugelis lietuvių kandidatų, matyt, yra užmetę akį į JAV prezidento rinkimų kampaniją. O ten negali nematyti, kad kandidatė į pirmąsias ponias ar kandidatas į pirmuosius ponus – ne menkesnis to vajaus dalyvis nei prezidento posto siekiantysis.

Todėl ir Lietuvoje jau regime, kaip kandidatams į pagalbą, apeidamos drakoniškus draudimus ir tiesiai taikydamos į rinkėjų pilvus bei širdis, skuba jų žmonos. Štai Tauragėje blykstelėjo net trijų kandidatų sutuoktinės – dvi iš jų puolė remti vietines šventes pinigais, o trečioji – konditerijos gaminiais.

Vyriausiasis rinkimų prievaizdų vadas Z.Vaigauskas rūsčiai rauko antakius ir grūmoja, bet patys kandidatai klapsi akimis ir tikina apie žmonų posūkius į kairę ar dešinę nieko nežinantys ir nenorintys žinoti, nes yra šiuolaikiniai sutuoktiniai.

Moderniu vyru, ko gero, galima laikyti ir kandidatuojantį aplinkos viceministrą L.Jonauską, kurio žmona veržėsi tapti žydrojo ekrano žvaigždute. Gal dalis jos šviesos būtų tekę ir sutuoktiniui.

Tiesa, viceministro antroji pusė į pramoginės televizijos laidos vedėjos vietą pretendavo nesėkmingai, nors savojoje rinkimų kampanijoje panaudojo net viešų nuogybių dopingą.

Visa tai – ne riba. Pritrūks sutuoktinių išradingumo – į karą dėl mandato bus pasitelkti seneliai su anūkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.