Skandalas dėl popierinio pleistro: darželyje rado daug pažeidimų

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamentas reaguodamas į portalo lrytas.lt rubrikoje „Bendraukime“ pasirodžiusią publikaciją apie Vilniaus darželyje „Delfinukas“ įvykusį atsitikimą, kai suteikiant pagalbą susižeidusiam vaikui vietoj medicinos priemonių buvo panaudotas paprastas kanceliarinis popierius, nedelsdamas atliko patikrinimą šiame darželyje.

Suteikiant pagalbą susižeidusiam vaikui vietoj medicinos priemonių buvo panaudotas paprastas kanceliarinis popierius.<br>S.Varkalienės nuotr.
Suteikiant pagalbą susižeidusiam vaikui vietoj medicinos priemonių buvo panaudotas paprastas kanceliarinis popierius.<br>S.Varkalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-02 12:12, atnaujinta 2017-05-14 05:40

Buvo nustatyti higienos normos, reglamentuojančios ikimokyklinio ugdymo programą vykdančių įstaigų veiklą, pažeidimai.

Pirmosios pagalbos vaistinėlės yra sukomplektuotos netinkamai – jose trūksta kai kurių priemonių (pavyzdžiui, pleistrų), daugelio sterilių tvarsčių galiojimo laikas pasibaigęs.

Patikrinimo metu nustatyta, kad darželyje vasarą buvo netinkamai organizuojamas darbas – grupėje, kurią lankė susižeidęs vaikas, pedagogas dirbo ne kiekvieną dieną.

Toks sprendimas buvo priimtas dėl mažo vaikų skaičiaus grupėje, tačiau tai prieštarauja reikalavimams.

Higienos norma nustato, kad grupėje, kurioje ugdomi vienerių amžiaus ar vyresni vaikai turi dirbti ne mažiau kaip du darbuotojai, iš jų – ne mažiau kaip vienas pedagogas.

Darželyje dirbančios auklėtojos pirmosios medicinos pagalbos kursus yra išklausiusios, buvo pateikti tai įrodantys dokumentai.

Tačiau tą dieną, kai darželyje susižeidė vaikas, grupėje pedagogo nebuvo, o auklėtojos padėjėja neturi pirmosios pagalbos teikimo žinių, ji nežinojo, kur yra vaistinėlė.

Už nustatytus pažeidimus atsakingiems asmenims bus taikoma administracinė atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.