G. Landsbergis: „Olekas su liolekų armija elgiasi kaip „Hamas“

„Auksinių“ Lietuvos kariuomenės šaukštų ir įmonės „Nota bene“ skandalas įgauna naujų spalvų. Penktadienį „Lietuvos ryto“ televizija paskelbė galimus ryšius tarp „Nota bene“ ir konservatorių.

Vėlų penktadienio vakarą jis savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalijo istorija apie „A. Landsbergienės atliktus darbus“.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Vėlų penktadienio vakarą jis savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalijo istorija apie „A. Landsbergienės atliktus darbus“.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Vėlų penktadienio vakarą jis savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalijo istorija apie „A. Landsbergienės atliktus darbus“.<br>T. Bauro nuotr.
Vėlų penktadienio vakarą jis savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalijo istorija apie „A. Landsbergienės atliktus darbus“.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 3, 2016, 10:32 AM, atnaujinta May 14, 2017, 4:13 AM

Vienam po kito ėmus lįsti skandalingiems kariuomenės viešiesiems pirkimams iš bendrovės „Nota bene“, konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis buvo pirmasis siūlęs krašto apsaugos ministrui rengti interpeliaciją.

Tačiau, kaip pranešė „Lietuvos ryto“ televizija, aiškėja, kad pats G.Landsbergis yra pažįstamas su verslininku, laiminčiu abejonių keliančius užsakymus.

„Nota bene“ direktoriaus Andriaus Jazgevičiaus žmona Lina dirba G.Landsbergio žmonos Austėjos įkurtos mokyklos direktore. Įmonės direktorius neslepia, kad pažįsta tiek Gabrielių, tiek Austėją Landsbergius, tačiau tikina, kad šeimomis nedraugauja.

A.Jazgevičius, paklaustas, ar seniai yra pažįstamas su Landsbergiais,  atsakė: „Tai kai pradėjo dirbti mano žmona. (...) Nežinau, 3 metus, 4, nežinau, kiek. Neatsimenu.“ Pasiteiravus, ar tenka bendrauti su G.Landsbergiu, įmonės vadovas sakė: „Tai kai atvažiuoju žmonos paimti, jeigu jis būna, nežinau, pakalbam turbūt.“

Su konservatorių lyderiu „Lietuvos ryto“ televizijai susisiekti penktadienį nepavyko.

Prabilo pats

Tačiau ilgai laukti G.Landsbergio atsako nereikėjo. Vėlų penktadienio vakarą jis savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalijo istorija apie, kaip pats pavadino, „A.Landsbergienės atliktus darbus“ (kalba neredaguota):

„Galėčiau pasakyti, kad Austėjos mokyklose ir darželiuose dirba 300 žmonių, iš kurių maždaug dvidešimt užima vadovaujančias pareigas. Galėčiau pasakyti, kad viena moteris buvo priimta 2012-aisais ir pradėjo dirbti auklėtoja. Užkilo pareigose ir vadovauja vienam filialui. Galėčiau pasakyti, kad šeimomis nebendraujame ir Austėjos darbuotojų antrosiomis pusėmis nesidomiu. Galėčiau pasakyti, kad Olekas su liolekų armija elgiasi kaip HAMAS (teroristinė palestiniečių islamistų organizacija. – Red.), kurie per Izraelio antskrydžius dengiasi moterimis ir vaikais.

BET AR TAI ĮDOMU?

Juk tai niekaip nepadės išplauti Oleko munduro, negrąžins pinigų už auksinius šaukštus. Todėl papasakosiu kitą istoriją, skirtą specialiai munduro plovikams – įtakingiems žurnalistams.

Taigi pradėkime. Tai buvo gūdi naktis. Austėja Landsbergienė nusprendė sugriauti socialdemokratų partiją. Planas buvo persunktas piktais kėslais ir idėjomis. Pirmas jo žingsnis – Juozo Oleko įdarbinimas Krašto apsaugos ministerijoje 2012 – aisiais metais. Kadangi 2014-aisiais finansavimas krašto apsaugai augo, Austėja sumanė, kad puiku būtų įtikinti vargšą, nieko blogo nenutuokiantį ministrą pirkti šaukštus ir šakutes už dešimt kartų didesnes kainas.

Ministras iš pradžių priešinosi, bet Austėja rado išeitį – įtikino vienos darbuotojos vyrą parduoti Olekui brangius šaukštus! Ministras, drebančia ranka, visiškai nenorėdamas, bet sutiko. Skambėjo piktas Austėjos juokas. Pergalė buvo jau arti. Keletą metų tyloje vyko prekyba tarp nenorinčio Oleko ir NotosBenes. Kai į viešumą išlindo auksiniai šaukšteliai, atrodė, kad ir Oleko, ir socialdemokratų pabaiga ateina, o Austėja galų gale pasiekė savo tikslą. Tik ar jai pavyko? NE!

Nes įtakingieji žurnalistai Google pagalba atskleidė visą tiesą. Olekas liko išteisintas. Kaltieji atrasti. Valstybė atsipūtė.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.