Jau kas geriausiai mums sekasi, tai imituoti veiklą

„Sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Sep 3, 2016, 7:00 AM, atnaujinta May 14, 2017, 4:43 AM

Kitas sumanymas tyliai ir atsirado. Tai interaktyvus reklamos Vilniuje žemėlapis. Taip pat tyliai, daugelio vilniečių net nepastebėtas, jis ir nunyks.

Atrodytų, kas bendra tarp alkoholio prekybos tvarkos ir kažkokio žemėlapio? Ogi tai, kad ir viena, ir kita tėra veiklos imitavimas.

Prekybininkai kuria vaizdą, kad tokiomis priemonėmis kovoja su girtavimu. Tik vargu ar jie kada nors pasakys, kad įsigaliojus naujajai tvarkai Vilniuje buvo nupirkta mažiau stipraus vyno ar alaus.

Savivaldybė, paskelbusi kovą nelegaliai reklamai, turbūt taip pat niekada nepasigirs, kaip tuo sukurtu žemėlapiu užtvojo ne vietoje pakabintiems stendams ir iškaboms.

Sukūrusi žemėlapį valdžia pakvietė vilniečius prisidėti prie tvarkingesnio miesto be nelegalių reklamų. Žinoma, žemėlapiui kurti išleista pinigų, tačiau juk tikslai atrodo kilnūs?

Tad sostinės gyventojai, kilus abejonių dėl vienos ar kitos reklamos prie namų ar mieste, gali pasitikrinti – ar ji įrengta savivaldybei leidus, ar iškabinta reklama tikrai atitinka suderintą projektą. Apie pažeidimus jie gali raportuoti savivaldybei.

Valdžia giria vilniečius – jie pirmieji pastebi mieste reklamai naudojamas transporto priemones, paliktas pakelėje, nesaugias ir neestetiškas plokštumas, konstrukcijas ant pastatų fasadų.

Tad nuo šiol pasitikrinus žemėlapyje apie aptiktą nelegalią reklamą vilniečiai kviečiami pranešti internetu.

Prabėgo lygiai penkeri metai nuo parodomosios akcijos, kai prie geležinkelio stoties buvo nupjautas metalinis stendas, ant kurio buvo užkabinta nelegali reklama.

Daugiau skambių pergalių prieš nelegalią reklamą per tą laikotarpį neteko girdėti. Na, buvo pagyrų, kad baudos už nelegalią reklamą didės dvigubai.

Kita vertus, kaip nubausti reklamomis apklijuotus automobilių ir priekabų savininkus? Juk tokių transporto priemonių prigrūstos pakelės, aikštelės prie prekybos centrų. Juk tai ne stendas, ne iškaba. Mano mašina – kur noriu, ten ir statau.

Tokį reklamos būdą pasigavo ir politikai, prieš rinkimus savo portretais puolę puošti lengvųjų automobilių ir mikroautobusų. Jeigu jau taip, tai ir juos reikėtų bausti.

Trumpai tariant, pasižaidus su žemėlapiu, menka tikimybė, kad reklama ant pastato ar automobilio artimiausiu metu išnyks. Tai kam žemėlapis? Kad atrodytų, jog valdininkai lieja prakaitą, o talkinantys vilniečiai neabejingi jų triūsui.

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.