Lietuva Ukrainai perdavė šaudmenų

Penktadienio vakarą Ukrainos gynybos ministerijai perduota Lietuvos kariuomenėje nebenaudojamos ginkluotės šaudmenų.

P.Mantauto nuotr. iš archyvo
P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 3, 2016, 10:16 AM, atnaujinta May 14, 2017, 4:13 AM

Šaudmenys Ukrainai perduoti Krašto apsaugos ministerijos Gynybos resursų tarybos (GRT) sprendimu, kuris buvo priimtas atsižvelgiant į 2014 m. Ukrainos paramos prašymą. GRT sprendimu, Ukrainos gynybos ministerijai neatlygintinai perduoti Lietuvos kariuomenėje nenaudojamos ginkluotės, kurią Lietuvos kariuomenė naudojo iki apginklavimo standartinių NATO kalibrų ginklais, šaudmenys.

Krovinio transportavimą sausumos keliais į Ukrainą pagal susitarimą su šia šalimi organizavo Lietuvos kariuomenė. Jį transportuojant buvo užtikrintas saugumas. Pagal abipusį šalių susitarimą, krovinio transportavimo išlaidas padengs Ukraina.

Nuo pat Rusijos karinės agresijos Ukrainoje Lietuva aktyviai palaiko Ukrainos nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą, remia Ukrainą visomis įmanomomis ir teisiškai leidžiamomis formomis, įskaitant karinę paramą.

Lietuva Ukrainai jau yra perdavusi ginkluotės elementų, Lietuvoje gydomi ir reabilituojami sužeisti Ukrainos kariai. Kartu su sąjungininkais Lietuva padeda Ukrainai reformuoti ir parengti jos ginkluotąsias pajėgas.

Teikdama karinę paramą Ukrainai, Lietuva griežtai laikos visų tai reglamentuojančių tarptautinių susitarimų ir konvencijų, ES ir nacionalinių teisės aktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.