„Drąsos kelio“ kandidatė į Seimą partiečius apskundė VRK

Vos 33 kandidatus rinkimuose į Seimą sukrapščiusi „Drąsos kelio“ partija susiriejo tarpusavyje. Ketvirtu numeriu partijos sąraše įrašyta Kristina Sulikienė, Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) apskundė savo partietį Einarą Vildę, kuris kandidatų sąraše įrašytas trečiuoj numeriu.

E.Vildė ir K.Sulikienė.<br>Lrytas.lt koliažas
E.Vildė ir K.Sulikienė.<br>Lrytas.lt koliažas
K.Sulikienė nuolat įsivelia į konfliktus su darbdaviais, kaimynais ir net savo tėvais.<br>M.Kulbio nuotr.
K.Sulikienė nuolat įsivelia į konfliktus su darbdaviais, kaimynais ir net savo tėvais.<br>M.Kulbio nuotr.
Majoro R.Valaičio tarnybinis pranešimas dėl K.Sulikienės pašalinimo.
Majoro R.Valaičio tarnybinis pranešimas dėl K.Sulikienės pašalinimo.
E.Vildę Londono lietuviai kaltina antilietuviška veikla.
E.Vildę Londono lietuviai kaltina antilietuviška veikla.
E.Vildės puslapyje „Facebooke“ netrūksta plakatų su sovietiniais šūkiais.
E.Vildės puslapyje „Facebooke“ netrūksta plakatų su sovietiniais šūkiais.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 5, 2016, 7:13 PM, atnaujinta May 13, 2017, 11:45 PM

K.Sulikienės teigimu, E.Vildė neturi teisės dalyvauti rinkimuose, nes nuolat gyvena ne Lietuvoje, o Londone.

„Ar E.Vildė yra tinkamas kandidatas Seimo rinkimuose, ar neapgaudinėjami rinkėjai: turint galvoje faktą, jog jis gyvena Jungtinėje Karalystėje, o į Seimą gali kandidatuoti tik nuolatiniai Lietuvos gyventojai. Tai, jog nėra Lietuvos gyventojas, E.Vildė net neslepia“, – VRK skundžiasi K.Sulikienė.

Konfliktas dėl pasiūlytos kandidatės

„Drąsos kelio“ kandidatei Panemunės apygardoje taip pat neįtiko partijos administratorė Evelina Paltanavičiūtė – Matijošaitienė, kuri ignoravo K.Sulikienės pasiūlytą kandidatę į rinkimų apylinkės pirmininko vietą.

Užpykusi K.Sulikienė prašo VRK ištirti, ar E.Paltanavičiūtė – Matijošaitienė gali dirbti rinkimuose, nes ji ne tik neįrašė jos pasiūlytos kandidatės į apylinkės komisijos pirmininkes, bet ir dirba už dvi – už save ir savo motiną Ritą Paltanavičienę, šios vardu prisijunginėja prie VRK sistemos bei skambina Panemunės apygardos pirmininkei.

VRK jokių pažeidimų nemato

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas teigia, kad K.Sulikienės skundą komisija yra gavusi ir jį išnagrinėjusi. Netrukus skandalingoji „politikė“, prisistatanti teisininke, žurnaliste ir etnologe, iš VRK sulauks oficialaus atsakymo.

Jis ją turėtų nuliūdyti, nes VRK E.Paltanavičiūtės – Matijošaitienės veikloje nemato jokių pažeidimų, o E.Vildė, kad ir kaip K.Sulikienei nepatiktų, galės dalyvauti rinkimuose, nes savo gyvenamąją vietą yra deklaravęs Lietuvoje, kito „drąsiečių“ kandidato į Seimą Raimundo Čiegio namuose.

„Įstatymai numato, kad kandidatuoti į Seimą gali asmuo, kuris likus 65 dienoms iki rinkimų savo gyvenamąją vietą deklaravo Lietuvoje. Kiek žinau, jis į šį terminą telpa“, – portalui lrytas.lt sakė Z.Vaigauskas.

Rusijos ir sovietmečio mylėtojas

Nors VRK nemato jokių priežasčių, kodėl E.Vildė negalėtų dalyvauti rinkimuose, šio Naujamiesčio apygardoje, kuriai priklauso ir užsienyje balsuojantys Lietuvos piliečiai, veikėjo veikla kelia įtarimų Londone gyvenantiems lietuviams.

Dar prieš porą metų viename portale buvo pasirodęs Londone gyvenančių lietuvių laiškas, kuriame jie E.Vildę kaltino antilietuviška veikla.

„Pažinčių svetainėse bei kituose socialiniuose tinkluose apstu nuotraukų, kuriose jis su šypsena rankose laiko kūjį ir pjautuvą, užsidėjęs peruką segi Georgijaus juostą, taip išreikšdamas paramą Putinui bei Rusijai, šnekučiuojasi su garsiąja Lietuvos bėgle Neringa Venckiene. Ir kas liūdniausia, jis savo nuomonę, savo homofobiškas ir antilietuviškas mintis skelbia Anglijos lietuvių bendruomenės vardu. Beje, poną Einarą kamuoja paranoja, kad Lietuvą jau visai netrukus užpuls amerikiečiai“, – rašė Londono lietuviai.

Žvilgtelėjus į E.Vildės socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyrą, matosi, kad šie kaltinimai nebuvo iš piršto laužti.

„Drąsos kelio“ kandidato puslapyje reiškiama panieka kariaujančiai Ukrainai, šlovina Rusija ir jos prezidentas Vladimiras Putinas, tyčiojamasi iš Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės.

Netrūksta ir sovietinių plakatų, tokių, kaip „Visų šalių proletariatai vienykitės“ ar sveikinimų rusų kalba su gegužės 9-ąja bei nuorodų į interneto puslapius, kurie, kaip prorusiški yra nurodomi Valstybės saugumo departamento ataskaitoje.

E.Vildė „Facebooke“ taip pat administruoja puslapį „Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenė“, kuriame taip pat talpina panašią informaciją, kaip ir savo asmeninėje paskyroje.

Suabejoja psichine būsena

Ne mažiau spalvinga veikėja yra ir E.Vildę apskundusi K.Sulikienė, buvusi Apanavičiūtė.

Neseniai į Lietuvos kariuomenės vado Jono Vytauto Žuko akiratį dėl jo iškraipytų žodžių patekusi K.Sulikienė yra pareiškusi, kad po rinkimų ji sutiktų būti Krašto apsaugos ministre, nors yra parašiusi ne vieną straipsnį, kuriame teigia, kad Lietuva nėra NATO narė, o jos savanoriavimas kariuomenėje baigėsi, galima sakyti, neprasidėjęs.

Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko savanore 2014 metų sausio 13 dieną tapusi K.Sulikienė iš jo buvo pašalinta jau sausio 24 dieną.

Kaip teigiama majoro Rolando Valaičio tarnybiniame rašte mokomojo pulko vadui Algirdui Norkui, K.Sulikienė nuo pat kurso pradžios išsiskyrė savo elgesiu: įsiveldavo į konfliktus tiek su moteriškos, tiek su vyriškos lyties savo kurso kariais, juos žemino, įžeidinėjo, bandė juos įkalbėti nevykti į pratybas ir sumuliuoti ligas, neklausė vadų įsakymų, melavo jiems, rėkė, eidavo į vyrų kambarius, o šiuos radusi nuogus, atsisakydavo iš kambario išeiti.

„Toks keistas karės elgesys man kelia itin didelį susirūpinimą, nes susidaro įspūdis, jog j.eil. Kristina Sulikienė galimai sunkiai ir neadekvačiai orientuojasi esamoje aplinkoje. Esami veiksmai nėra racionalūs ir logiški, o emocinė būsena nepastovi, jos galimi veiksmai vienoje ar kitoje situacijoje nenuspėjami“, – rašė majoras R.Valaitis.

Apkaltino penktoką priekabiavimu

Neužsibūdavo ilgai K.Sulikienė ir kitose vietose, o ir savo buvusias darbovietes palikdavo su skandalais.

Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio vidurinėje mokykloje dirbusi K.Sulikienė sugebėjo apkaltinti penktoką, kad šis prie jos seksualiai priekabiauja.

Skundą dėl to ji buvo įteikusi Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolieriui, tačiau šis skundą atmetė, o K.Sulikienė, tuomet dar Apanavičiūtė, turėjo palikti darbą.

Kaip matyti iš jos viešų pasisakymų „Facebooke“ ir asmeniniame bloge – konfliktai ir intrigos yra K.Sulikienės kasdienybė. Ji konfliktuoja su darbdaviais, kaimynais ir net ją užauginusiais tėvais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.