Panevėžys – vintažo ritmu

Rugsėjo 9–11 dienomis Aukštaitijos sostinė Panevėžys švęs 513-ąjį miesto gimtadienį. Vintažinį. Panevėžio miesto savivaldybė ir Bendruomenių rūmai garantuoja: tikrai rasite ką nuveikti ar pasižiūrėti tris dienas truksiančioje renginių fiestoje.

JAWA, IRON-X motociklų ir automobilių paroda.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
JAWA, IRON-X motociklų ir automobilių paroda.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Panevėžio miesto savivaldybė ir Bendruomenių rūmai garantuoja: tikrai rasite ką nuveikti ar pasižiūrėti tris dienas truksiančioje renginių fiestoje.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Panevėžio miesto savivaldybė ir Bendruomenių rūmai garantuoja: tikrai rasite ką nuveikti ar pasižiūrėti tris dienas truksiančioje renginių fiestoje.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 5, 2016, 8:52 AM, atnaujinta May 14, 2017, 1:46 AM

Ką pasiūlysime?

Tiems, kurie nori pamatyti nauja ar prisiminti sena, bus siūloma interaktyvių pramogų. Laisvės aikštėje atsiras senovinė fotoateljė, K.Sakalausko vinilinių plokštelių ir patefonų kolekcija, senovinių dviračių ekspozicija. Bus kuriamos vintažinės šukuosenos, skambės retro muzika, suksis šokėjai.

Norintieji galės išbandyti lindihopą, dalyvauti edukacinėje senovinio švarinimosi programoje, pamėginti drožti klumpes, pasigaminti medinį žaislą. Žadama priminti duonos kelio istoriją. Bus galima stebėti tapybos procesą, išbandyti apynių baseiną, fotobūdelę, paragauti ką tik sumušto sviesto, apžiūrėti senųjų filmavimo kamerų ir kitos kino technikos parodą, nusifilmuoti kino studijoje.

Senoji miesto Turgaus aikštė atgis molyje. Visi, kas norės, lipdys senoviniais drabužiais vilkinčius prekeivius ir pirkėjus, atvykusių iš kaimų ūkininkų vežimaičius, arklius, paršelius, karves, antis, žąsis. Po keraminę Turgaus aikštę bėgios šunys, katinai, skraidys žvirbliai ir varnos, dygs medžiai, kils senieji pastatai.

Retro dirbtuvėlėse vaikučiai ir mamos galės pasigaminti mielų smulkmenų: namų puošmenų, dovanų maišelių ir kt. Kartu su tarpukario damomis bus galima skaityti ir kurti romantiškas eiles. Ramunės žiede sudėti ketureiliai (atminimų posmai) gal kam primins jaunystę, nuteiks žaismingai ir romantiškai. Šalia dirbtuvėlių veiks „Knygų maininykas“.

Bus pristatyta edukacinė programa „Tarpukario ponai ir ponios“. Ar kada ragavote saldainių pagal Salomėjos Nėries receptą? Ar gėrėte arbatėlę su Gabriele Petkevičaite-Bite? O ar esate laimėję šachmatų partiją prieš Šachnelį Abraomą Merą? Teko žaisti loto? Ne? Šventėje visi, kas panorės, galės tapti tarpukario panelėmis ir ponaičiais, ponais ir poniomis, sužinoti apie tarpukario miesto kultūros tradicijas ir jas formavusius žmones, klausytis muzikos įrašų, kalbėtis apie madas ir pramogas, dalytis etiketo subtilybėmis, žaisti stalo žaidimus ir kt.

Ukmergės gatvė pakvies sugrįžti į 8–9-ą dešimtmečius. Skambės senasis mokyklinis skambutis, bus galima pasėdėti sename suole, prisiminti ir pažaisti klases, šokinėti per gumytę ir pažaisti dar daug kitų žaidimų... Veiks kafeterija-gastronomas.

Prie J.Miltinio skulptūros galėsite įsiamžinti šalia 1973-iųjų automobilio, fotosienelės, akimirką pasijusti Elviu Presley, Marilyn Monroe, sugrįžti į hipių epochą.

Prie savivaldybės įsikurs butikai, veiks mados podiumas.

Teatro „Menas“ kiemelyje – nemokamas „Balkono“ kino teatras (žiūrėsite dokumentinius filmus apie Panevėžį), užsukti masins bistro „Pas Lenočką“, spaudos kioskas „Šis tas iš 70-ųjų“.

Išsiilgusiems naujų patirčių, įspūdžių – tarptautinės oro balionų varžybos, tarptautinis kurčiųjų magų festivalis, mados podiumas, muzikiniai fejerverkai.

Norintiems pažiūrėti į kitus ir save parodyti – šventinės eitynės.

Azartiškiems, mėgstantiems sportą, judesį – Lietuvos toliausio šuolio automobiliu rekordas „Skrydis automobiliu“, drakonų valčių festivalis, geros nuotaikos varžybos „Laivas-improvizacija“, triračiai motoriniai dviračiai, Lietuvos gatvės futbolo turnyras, automobilių slalomo, krepšinio, sunkiosios atletikos varžybos, linijiniai šokiai ir kt.

Tiems, kurie nori nupirkti lauktuvių ar įsigyti įvairių gaminių, – tradicinė tris dienas truksianti mugė.

Šeimoms – vaikų ir jaunimo pramogų parkas (Baltijos cirkas, tinklinis, golfas, atrakcionai), Lėlių vežimo teatro spektaklis, ritinio žaidimai, „Ducky don“ diskoteka, Naisių vasaros teatro programa.

Jaunimui ir jauniems širdyje – „radistų“ (DJ Jovani ir R. Mackevičiaus) diskoteka, grupės „Freaks on Floor“, „Original Copy“, lindihopo šokėjai, gatvės meno – grafičių čempionatas. Muzikos mėgėjams – švedų grupės „Secret Service“, „Orgen Roll Band“, „El Fuego“, Stepono Januškos, Astos Pilypaitės, Egidijaus Sipavičiaus, tautinio meno kolektyvų koncertai, Muzikinio teatro ir solistų programa.

Sinefilams – kinas po atviru dangumi, XII respublikinis trumpametražių filmų festivalis „Aš + Miestas = Kinas“.

Ratuotos technikos gerbėjams – JAWA, IRON-X motociklų ir automobilių paroda.

Ir tai toli gražu ne viskas. Detali 513-ojo gimtadienio programa – www.panevezys.lt ir www.pankultura.lt.

Nepraleiskite didžiausio metų renginio mieste!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.