Premjeras turi naujų žinių apie J. Poželos sveikatą

Premjeras Algirdas Butkevičius kasdien domisi sveikatos apsaugos ministro Juro Poželos sveikata. Pirmadienį ministras pirmininkas teigė, kad gali pasidžiaugti, jog ministro būklė gerėja.

A.Butkevičius tiki, kad sveikatos apsaugos ministras J.Požela pasveiks.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Butkevičius tiki, kad sveikatos apsaugos ministras J.Požela pasveiks.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Butkevičius tiki, kad sveikatos apsaugos ministras pasveiks.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Butkevičius tiki, kad sveikatos apsaugos ministras pasveiks.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 5, 2016, 3:54 PM, atnaujinta May 14, 2017, 12:23 AM

„Šiandien mane informavo Santariškių ligoninės vadovas, kad jo sveikata gerėja“, – po posėdžio kalbėjo premjeras.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ramino: „Dar jaunas, viskas bus gerai.“

Vyriausybė planuoja skubiai įregistruoti įstatymo pataisas ir ateinantį šeštadienį pateikti Seimo svarstymui dėl ministro pavadavimo.

„Ne paties naujo ministro ieškosime, bet keičiame Vyriausybės įstatymo vieną straipsnį, kad, jeigu ministras serga daugiau kaip trisdešimt dienų, galima būtų suteikti teisę laikinai vaduoti kitam ministrui. Paskutiniu metu iškilo dar vienas pasiūlymas, kad gal suteikti teisę pasirašyti tam tikrus aktus ministerijos kancleriui“, – teigė A.Butkevičius.

Pataisa jau paruošta ir bus įteikta po trečiadienio posėdžio, kad laikinai sergantį ministrą vaduojantis kitas ministras turėtų teisę priimti naujus darbuotojus į darbą, atleisti kitus darbuotojus ir pasirašyti teisės aktus.

Dabar sveikatos apsaugos ministrą J.Poželą pavaduoja Juozas Olekas. Premjeras tikisi, kad J.Požela pasveiks ir nereikės jo pavaduoti iki kadencijos pabaigos.

„Jei Vyriausybė apsvarstys ir bus teigiama išvada iš Vyriausybės ir registruota Seime, mes sutarėme, kad pateikimas jau bus 10 dieną. Tai bus nežymus pakeitimas ir, manau, mes skubos tvarka šį pakeitimą priimsime“, – pridūrė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

34 metų J.Požela dėl ūminių virškinimo sistemos sutrikimų bei pilvo skausmų į klinikas buvo paguldytas skubos tvarka rugpjūčio viduryje.

Pasak Santariškių klinikų medikų, atlikus detalius kraujo bei vaizdinius tyrimus jam diagnozuotas ūminis biliarinės (tulžinės) kilmės pankreatitas (kasos uždegimas), kurio priežastis, tikėtina, buvo tulžies nutekėjimo sutrikimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.