Seimas pradės dirbti šeštadienį: jau aptarė rudens sesiją

Seimo vadovybė, parlamentinių komitetų pirmininkai, frakcijų seniūnai su Vyriausybės atstovais aptarė baigiančio kadenciją Seimo rudens sesijos darbus. Kadenciją baigiantis Seimas į paskutinę rudens sesiją renkasi šeštadienį rugsėjo 10 dieną.

Užregistruota apie 800 įstatymų projektų, tačiau Seimo pirmininkė L.Graužinienė pripažįsta, kad fiziškai nebus įmanoma visų apsvarstyti.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Užregistruota apie 800 įstatymų projektų, tačiau Seimo pirmininkė L.Graužinienė pripažįsta, kad fiziškai nebus įmanoma visų apsvarstyti.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2016, 4:30 PM, atnaujinta May 14, 2017, 12:23 AM

„Kalbėjome apie svarbiausius projektus ir prioritetus. Aš, kaip Seimo pirmininkė, atkreipiau dėmesį, kad prioritetas bus laikomas iš komitetų pabaigti svarstymo ir priėmimo stadijoje likusius teisės aktus. Iš Vyriausybės pateikti tie projektai, kurie reikalingi sistemiškai užbaigiant ir įvykdant Vyriausybės programą“, – po posėdžio sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Per Seimo kadenciją vidutiniškai būdavo priimama apie 150 teisės aktų. Užregistruota apie 800 įstatymų projektų, tačiau Seimo pirmininkė pripažįsta, kad fiziškai nebus įmanoma visų apsvarstyti.

„Jei iškils būtinybė ir svarba, kaip ir šiandien minėta, kad yra vėluojančių ir pradėtos pažeidimų procedūros dėl europinių teisės aktų įgyvendinimo, tai tokiu atveju atsižvelgsime į kiekvieną aktą atskirai ir tarsimės su ministru pirmininku, kam bus skiriamas prioritetas. Kiekvieną savaitę susitikę išgryninsime, kas svarbiausia ir kam pirmiausia skirsime dėmesį“, – teigė L.Graužinienė.

Premjeras kalbėjo, kad pirmenybė bus teikiama biudžetiniams įstatymų projektams. Svarbūs eurointegraciniai projektai, kurie truputį vėluoja. „Vienas iš prioritetinių klausimų, tai kova su ekonominiu šešėliu, nes mokesčių administravimas ir toliau gerėja. Per septynis mėnesius gavome daugiau pajamų nei planavome kokiais 3 proc. Bus pateiktas dėl biudžetinių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo keitimo ir valstybės tarnautojų darbo apmokėjimo įstatymo keitimo kai kurie straipsniai“, – sakė premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.