„Auksinių šaukštų“ skandalas smukdo pasitikėjimą kariuomene

„Prezidentės vertinimas vienareikšmis – to toleruoti negalime jokiomis aplinkybėmis. Nuo kitų skandalų ši istorija skiriasi tuo, kad stengiamasi diskredituoti mūsų gynybą. Svarbu sutvarkyti sistemą taip, kad bet kokia diskreditacija baigtųsi, kad jai neliktų pagrindo“, – apie „auksinių šaukštų“ skandalą kalbėjo prezidentės patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“.

Prezidentės patarėjas prabilo apie skandalų žalą paistikėjimui kariuomene.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prezidentės patarėjas prabilo apie skandalų žalą paistikėjimui kariuomene.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-06 08:21, atnaujinta 2017-05-13 23:27

M.Lingės teigimu, Krašto apsaugos ministerijoje yra ir daugiau atvejų, kai ant vykdytų viešųjų pirkimų sandorių krenta įtarimų šešėliai.

„Perkančiosios organizacijos nesinaudoja teise nutraukti sutartį net tuomet, kai išryškėja kokie nors pažeidimai ar pan. Organizacijos tai turėtų vertinti principingai, tokia galimybė yra ir ja reikia naudotis. Liūdina tai, kad ryškėja sisteminės atsakomybės stygius. Bandoma kratytis atsakomybės ir kaltas lieka vienas ar kitas asmuo, bet politikai nenori priimti atsakomybės“, – kalbėjo prezidentės patarėjas.

M.Lingės teigimu, šis skandalas turės tam tikros įtakos pasitikėjimui Lietuvos kariuomene. „Būtų blogiau, jei tokie dalykai būtų dangstomi“, – teigė jis ir pridūrė, kad prezidentė yra pabrėžusi atsakomybės prisiėmimo būtinybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.