E.Gentvilas tiki E.Masiulio versija apie 90000 eurų paskolą

Liberalų Seimo rinkimų sąrašo lyderis Eugenijus Gentvilas sako, jog buvusio partijos vadovo Eligijaus Masiulio versija apie paskolą iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio jam skamba įtikinamai.

E.Gentvilas tiki, kad E.Masiulis nemelavo.<br>T.Bauro nuotr.
E.Gentvilas tiki, kad E.Masiulis nemelavo.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-06 22:43, atnaujinta 2017-05-13 21:13

Liberalų sąjūdžio frakcijai Seime vadovaujantis E.Gentvilas svarstė, kad E.Masiulis nemeluotų, nes teisėsauga turi būti surinkusi duomenų klausydamasi jo pokalbių.

„Štai dėl ko mes nieko nežinojome, kadangi tai su partija nesusiję (...), tuo požiūriu, sakyčiau, įtikinama. Kitas dalykas, aš galvoju – ar galėtų E.Masiulis meluoti ir sukurti visiškai kažkokią versiją, jeigu pavyzdžiui, įrašyti pokalbiai ir panašiai bylotų kokią nors kitą versiją. Tai jis ir jo advokatai turėtų kalbėti taip, kaip buvo pokalbiai su R.Kurlianskiu. Iš principo nežinau, ką jis ten parašęs, bet negali sakyti kitaip nei buvo, nes būtų labai lengva sugriauti tą jo versiją.“, – BNS antradienio vakarą sakė E.Gentvilas.

Tuo tarpu Remigijus Šimašius savo „Facebook“ paskyroje parašė, kad pinigų imti nereikėjo: „Politikas neturėtų jokia forma imti pinigų (kad ir paskolos) iš verslininkų. Tam yra bankai.“

E.Gentvilas teigė išsamiai su E.Masiulio viešai paskelbta pozicija dar nesusipažinęs.

Klausiamas, ar jam nekeista, kad aukštas pareigas užimantis politikas skolinosi neoficialiai iš verslininko, o ne iš banko, E.Gentvias teigė, jog jam tai sunku komentuoti.

„Sunku komentuoti, nes bankai, aišku, skolina už palūkanas, ką susitarė su R.Kurlianskiu nežinau, gal lengvatiškai... Neturiu teisės komentuoti, nes šitos versijos neskaičiau. Bent man atrodo, kad tai yra įtikinama“, – kalbėjo E.Gentvilas.

Jis taip pat sakė negalįs komentuoti, kodėl E.Masiulis, kaip pats skelbia, skolinosi pinigus grynaisiais pinigais.

„Aš senais laikais esu paskolinęs grynais, bet ar tai įprasta – nežinau, nekomentuosiu“, – sakė E.Gentvilas.

Jis tikino, jog Liberalų sąjūdis niekada nėra patyręs koncerno „MG Baltic“ įtakos.

„Niekada jokios įtakos iš „MG Baltic“ nesame patyrę girdėję nebuvo jokių problemų“, – teigė E.Gentvilas.

Paklaustas, ar buvo iš paties E.Masiulio girdėjęs šias viešai paskelbtas versijas, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas teigė, jog apie tai nėra kalbėjęs su E.Masiuliu.

„Ne, jis to nėra informavęs, nes tai būtų ikiteisminio tyrimo medžiagos atskleidimas“, – teigė E.Gentvilas.

Partijos pirmininkas Vilniaus meras Remigijus Šimašiaus E.Masiulio pozicijos nekomentavo. Partijos atstovas spaudai BNS perdavė partijos vicepirmininko Seimo nario Vitalijaus Gailiaus komentarą.

„Išgirdome E.Masiulio poziciją dėl pareikštų įtarimų. Nesiimsiu vertinti atskirų komentarų – tą padarys teisėsauga ir teismas. Puikiai suprantu, kad visuomenė politikui kelia aukščiausius reikalavimus. Ir padarytų klaidų dažniausiai neatleidžia. Kaip Seimo Antikorupcijos komisijos vadovas, politikas, niekada ir jokia forma nesiskolinčiau pinigų iš verslininkų, nes toks elgesys meta šešėlį, nes tai prasilenkia su sąžiningos, atviros politikos principais. Nes politikai turi užsiimti politika, o ne verslu. Esminis klausimas dabar – tyrimo pabaiga ir teisėsaugos sprendimas. Kuo mums reikėtų tikėti? Kad būtent teisėsaugos institucijos išaiškins visą tiesą. To ir laukiame“, – teigė V.Gailius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.