J. Olekas: krašto apsaugos sistema turi tapti pavyzdžiu

Krašto apsaugos ministras Juozas

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2016, 4:22 PM, atnaujinta May 13, 2017, 9:47 PM

„Aš manau, kad diskutuodami apie tas problemas ir iššūkius, kurie egzistuoja, sutarėme, kad galime judėti į priekį. Turime ambicingą tikslą, kad krašto apsaugos sistema ir kariuomenė būtų pavyzdys kitoms sistemoms viešųjų pirkimų srityje“, – antradienį po susitikimo su VPT vadove Diana Vilyte kalbėjo J. Olekas.

Pasak ministro, būtina griežtesnė ir gilesnė tiekėjų bei kainų analizė, įsigijimų planų tikslinimas, geresnis didėjančio finansavimo valdymas. Kaip vieną iš blogybių D. Vilytė įvardijo pernelyg lanksčiai keičiamas kainas, atsižvelgiant į tiekėjo pasiūlymą, taip pat dažnus atvejus, kai konkurse dalyvauja tik vienas tiekėjas, pagal kurio tiekiamą produkciją būna surašomi reikalavimai. VPT vadovės teigimu, kariuomenei perkant bendresnio pobūdžio prekes, nėra būtinybės reikalauti tik konkrečių prekių ir taip riboti konkurenciją.

„Jeigu yra labai specifinis dalykas, kai kalbame apie ginkluotę, kai kalbame apie su gynyba ir saugumu susijusius dalykus – matyt, ten yra atvejų, kai yra specifiniai reikalavimai ir specifiniai sąjungininkų reikalavimai. Bet kai kalbame apie plataus vartojimo prekes, kurių tiekėjų rinkoje yra dešimtys, arba kai kuriais atvejais – net šimtai, – tai tikrai atvirumas ir konkurencijos užtikrinimas yra būtinas“, – kalbėjo D. Vilytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.