J.Olekas: prezidentės kritika mane žeidžia

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas atmeta prezidentės Dalios Grybauskaitės kritiką dėl

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas atmeta prezidentės Dalios Grybauskaitės kritiką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas atmeta prezidentės Dalios Grybauskaitės kritiką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2016, 4:23 PM, atnaujinta May 13, 2017, 9:47 PM

„Aš nesutinku su ta kritika, kuri žeidžia mane kaip žmogų, kuris tarnauja valstybei tiek laiko“, – žurnalistams Krašto apsaugos ministerijoje antradienį sakė J.Olekas.

Ministras sakė, kad komentuodamas situaciją niekada nėra melavęs.

„Niekada nesu melavęs ir su tokia kritika nesutinku“, – kalbėjo ministras.

Paklaustas, ar svarsto prezidentės raginimą atsistatydinti, J.Olekas teigė neturintis ką pridurti prie anksčiau išsakytų žodžių.

D.Grybauskaitė antradienį pareiškė, kad krašto apsaugos ministras turi atsistatydinti, kad nekompromituotų krašto apsaugos sistemos, valstybės ir jį į postą delegavusios Socialdemokratų partijos.

Prezidentė tvirtino, kad J.Olekas meluoja teigdamas, jog Krašto apsaugos ministerija pati kreipėsi į prokuratūrą dėl per brangių kariuomenės pirkinių. Pasak šalies vadovės, tuomet ministerija skundėsi ne dėl kainų, o dėl prekių žymėjimo.

J.Olekas LRT laidoje pirmadienį sakė, kad kreipėsi į prokuratūrą, nes pamatė, kad „bendrovė bandė apgauti arba mūsų darbuotojas elgėsi nesąžiningai“.

Pasak ministro, į prokuratūrą kreiptasi dėl netinkamo krašto apsaugos sistemos pareigūnų pareigų atlikimo ir įtariant, kad „Nota bene“ klastojo parduodamų prekių žymėjimą.

Panašiai kreipimąsi į prokuratūrą yra komentavęs ir kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas.

„Buvo įtarta, kad kai kurie smulkūs virtuvės įrankiai buvo įsigyti už didesnę nei rinkos kainą. Taip pat buvo pastebėta, kad UAB „ Nota bene“ kariuomenei pateikė prekes, kurių pakuotės buvo pažymėtos ne to gamintojo ženklinimu. Taigi, būtent dėl 4055 eurų sumos ir už ją įsigytų galimai falsifikuotų prekių 2014 m. pabaigoje – 2015 m. pradžioje buvo pradėti atitinkami vidaus tyrimai ir po to kreiptasi į Vilniaus apylinkės prokuratūrą“, – yra sakęs generolas.

„Prokuratūroje buvo tiriami du epizodai – dėl sukčiavimo ir dėl tarnybos pareigų neatlikimo“, – teigė jis.

Prezidentės spaudos tarnyba antradienį neatsakė į BNS klausimą, kaip prezidentė vertina generolo žodžius apie kreipimąsi į prokuratūrą.

Praėjusį antradienį Viešųjų pirkimų tarnyba paskelbė, kad kariuomenė 2014 metais aštuonis kartus didesne nei rinkos kaina pirko virtuvės reikmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.