V.Baltraitienė ir J.Milius nusišalina nuo kai kurių sprendimų

Tęsiantis ikiteisminiam tyrimui

V. Baltraitienė nušalinta nuo J. Miliaus ataskaitos vertinimo.<br>T.Bauro nuotr.
V. Baltraitienė nušalinta nuo J. Miliaus ataskaitos vertinimo.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2016, 1:19 PM, atnaujinta May 13, 2017, 10:31 PM

V.Baltraitienė pranešė, jog siekdama išvengti interesų konflikto, ji nusišalina nuo sprendimų svarstymo ir priėmimo J.Miliaus atžvilgiu, jam Vyriausybėje atsiskaitant už savo veiklą. 

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius šią savaitę patenkino J.Miliaus prašymą nusišalinti nuo sprendimų, susijusių su tarnybos Kauno padaliniu, kuris tiesiogiai atsakingas už Kauno įmonės „Judex“ veiklos kontrolę. 

„Kol vyksta tyrimas jo atžvilgiu, J.Milius paprašė nusišalinti nuo sprendimų priėmimo Kauno valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje, ir premjeras tą prašymą tenkino“, – BNS antradienį sakė premjero atstovas spaudai Mindaugas Janulionis. 

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) šiuo metu tiria V.Baltraitienės ir J.Miliaus galimą interesų konfliktą, dalyvaujant vakarienėje ir medžioklėje su verslininkais Panevėžio rajone, kur dalyvavo už Lietuvos ir Latvijos žemės ūkį atsakingi politikai, valstybės tarnautojai bei du verslininkai. 

Teisėsauga įtaria, kad Kaune įsikūrusi šaldytų maisto produktų bendrovė „Judex“ per Seimo narį „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Šiame tyrime J.Miliui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba, tokie patys įtarimai pareikšti ir tarnybai pavaldaus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Kauno skyriaus vadovui Vytautui Pamakščiui, kuris kitame ikiteisminiame tyrime įtariamas ėmęs kyšius už tai, kad klastotų įmonių tyrimų rezultatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.