A. Butkevičius prisipažino netikintis E. Masiulio versija

„Jei ministras pagavo vagį, tai ministrą reikia bausti?“ – retoriškai klausė premjeras Algirdas Butkevičius „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ kalbėdamas apie skandalą, kuris purto krašto apsaugos ministro Juozo Oleko kėdę.

Premjeras teigė, kad E. Masiulio viešai pateikta versija apie pinigus jo neįtikino.<br>T. Bauro nuotr.
Premjeras teigė, kad E. Masiulio viešai pateikta versija apie pinigus jo neįtikino.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2016, 8:23 AM, atnaujinta May 13, 2017, 6:26 PM

„Jei kalbame apie KAM, tai sukeltas skandalas dėl artėjančių rinkimų“, – teigė premjeras ir paprašytas pakomentuoti teiginius, kad iš KAM prokurorai nėra gavę jokių dokumentų, patvirtinančių, jog ministras į juos kreipėsi, sakė: „Gėda man buvo klausytis iš prokuroro tokių žodžių. Gal prokuroras bando gelbėti kitų prokurorų mundurą, arba nežino įstatymų. KAM ministras 2015 metais kreipėsi į Generalinę inspekciją, kad būtų pradėtas tyrimas ir atliktas tarnybinis patikrinimas. Toks patikrinimas buvo atliktas. Turiu visą medžiagą ir ją analizavau su teisininkais“, – kalbėjo premjera sir pridūrė, kad audito išvadoje nurodoma, jog už prekes buvo sumokėta daugiau nei septynis kartus daugiau.

Vėliau, A.Butkevičiaus teigimu, ministras, kaip numato, galiojanti tvarka, ministras kreipėsi į karo policiją, kuri tyrimą perdavė prokuratūrai, kuri, anot premjero, šį tyrimą nutraukė.

„Galėčiau dar papasakoti apie kai kuriuos kitus dalykus, bet palikime juos istorijai“, – piktinosi A.Butkevičius.

„Šalies vadovė įsitraukė į rinkimų kovą ir tai daro dešiniųjų stovykloje. Pagal mano turimą informaciją, ministras buvo apie tai informavęs prezidentę. Šis atvejis, kuris taip eskaluojamas, prezidentės vietoje būčiau pasikvietęs tyrimą nutraukusį prokurorą ir pareikalaučiau jo atsakomybės, bet kažkodėl viską darome atvirkščiai“, – sakė premjeras.

A.Butkevičius teigė, kad kai tik buvo pradėta formuoti koalicija, būta kritikos net nepradėjus dirbti Vyriausybei, taip patvirtindamas, kad santykiai tarp socialdemokratų ir Prezidentūros gana įtempti.

Paklaustas, ar patikėjo Eligijaus Masiulio versija apie tai, iš kur buvo gauti ir kam turėjo būti panaudoti rasti pinigai, premjeras sakė: „Tuo nepatikėjau, nors E. Masiulis pateikė savo versiją. Vyksta ikiteisminis tyrimas ir negaliu komentuoti jo veiksmų ir pasakymų. Kodėl po kyšio paėmimo iš kai kurių vadovų nebuvo jokių pasisakymų? Kodėl nebuvo jokių komentarų po jo pasisakymo televizijoje?“, – klausė premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.