E. Masiulio versija apie vilą Nidoje dvelkia melu

„Ši vasara nebuvo gera, per tris mėnesius kambarių užimtumas siekė tik 60 procentų“, – teigė „Kaspalėją“ jau trečią sezoną išsinuomojusi klaipėdietė. Buvęs politikas Eligijus Masiulis tikino, kad ir jis buvo nusižiūrėjęs šiuos svečių namus Nidoje.

Buvęs politikas E.Masiulis tikino, kad buvo nusižiūrėjęs šiuos svečių namus Nidoje.
Buvęs politikas E.Masiulis tikino, kad buvo nusižiūrėjęs šiuos svečių namus Nidoje.
E.Masiulis negalėjo nusipirkti vilos „Kaspalėja“, nes ji kol kas nėra parduodama.
E.Masiulis negalėjo nusipirkti vilos „Kaspalėja“, nes ji kol kas nėra parduodama.
Vilą Nidoje jau trečią vasarą iš banko nuomojasi klaipėdietė – ji nėra labai patenkinta šio sezono pelnu.
Vilą Nidoje jau trečią vasarą iš banko nuomojasi klaipėdietė – ji nėra labai patenkinta šio sezono pelnu.
Buvęs politikas E.Masiulis tikino, kad buvo nusižiūrėjęs šiuos svečių namus Nidoje.
Buvęs politikas E.Masiulis tikino, kad buvo nusižiūrėjęs šiuos svečių namus Nidoje.
Daugiau nuotraukų (4)

Rasa Karmazaitė, Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Sep 8, 2016, 11:08 AM, atnaujinta May 13, 2017, 6:02 PM

59 eurai už dvivietį kambarį ir 79 eurai – už liuksą. Tiek kainuoja parą pailsėti Nidoje prie miško įsikūrusiuose svečių namuose „Kaspalėja“.

Vakar ten buvo užimti trys kambariai. Iš kai kurių apartamentų atsiveria vaizdai į Kuršių marias. Nuo vilos iki jūros poilsiautojai pėsčiomis nueina maždaug per 15 minučių.

Svečių namuose yra devyni kambariai, bet nuomojami aštuoni. Nuomos verslu užsiimanti klaipėdietė prieš vasaros sezoną investavo savo lėšų į vilą, nes per žiemą patalpose buvo negyvenama, jas reikėjo sutvarkyti.

Nenori kišti pinigų

„Pastatas priklauso bankui, jis buvo neprižiūrimas, žiemą nešildomas. Todėl jo būklė – šiaip sau. Gal ir būtų galima gerai užsidirbti iš nuomos per visus metus, bet pirma reikėtų nemažai investuoti – mat čia yra daug senos įrangos.

Aš nenoriu daug investuoti, nebent pasirašyčiau nuomos sutartį penkeriems metams. O dabar neapsimoka čia kišti pinigų, nes vilą bet kada gali parduoti“, – „Lietuvos rytui“ paaiškino klaipėdietė, svečių namus „Kaspalėja“ išsinuomojusi nuo birželio iki rugsėjo 15-osios.

Moteris teigė šią vilą išsinuomojusi jau trečią vasaros sezoną.

Nuo 2013-ųjų vila priklauso bankrutavusiam bankui „Snoras“, jos parduoti negalima dėl užsitęsusių teismų su buvusiu savininku. Šiam nekilnojamajam turtui yra pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės. Todėl vila nuomojama.

Politikas suka uodegą?

„Kaspalėją“ nuomotis teigė norėjęs ir buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas E.Masiulis, kuriam pareikšti įtarimai kyšininkavimu, neteisėtu praturtėjimu ir prekyba poveikiu: „Iš pradžių buvo svarstomas variantas ją nuomotis. O normaliai įrengti reikėjo nemažai pinigų.

Situacija buvo tokia, kad jeigu būtume išsinuomoję „Kaspalėjos“ kompleksą, kur yra 8 ar 9 kambariai, tai tos pajamos būtų buvusios kur kas didesnės.“

Atrodo, kad įklimpęs politikas tik dangstosi vila Nidoje, nes kol kas „Kaspalėja“ nėra nei parduodama, nei ilgam nuomojama. O išsinuomoti vien tik vasaros sezonui ir investuoti daug pinigų į svetimą nekilnojamąjį turtą kas nors vargu ar ryžtųsi.

Atsisakė minties nuomotis

„Šių metų balandį į Nidą buvo nuvykęs E.Masiulio aplinkos žmogus, atrodo, svainis, pažiūrėti poilsio namų „Kaspalėja“. Bet netrukus jie atsisakė minties ją nuomotis. Kažkas jiems ten nepatiko“, – „Lietuvos rytui“ teigė banko „Snoras“ bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

Jis patvirtino, kad vila nenuomojama ilgesniam laikui – jeigu teismas panaikins laikinąsias apsaugos priemones, ji bus parduodama iš varžytynių.

„Naudingiau vilą nuomoti, nei laikyti apleistą. Pavasarį paskelbėme konkursą ir gegužę išnuomojome visam vasaros sezonui už keliolika tūkstančių eurų.

Laikinieji šeimininkai išvalė langus, klozetus. Jie moka už elektrą, vandenį. Be to, kol ten yra žmonių, pastatas yra saugus“, – aiškino G.Adomonis.

Būtų prasta investicija

Klaipėdietis verslininkas, kuriam prieš trejus metus priklausė Nidoje esanti vila „Kaspalėja“, įsitikinęs, kad E.Masiulis visuomenei sako netiesą.

Atlikdamas viešą išpažinti jis teigė, kad „Kaspalėja“ buvo vienas iš dviejų objektų, kuriuos kartu su savo giminaičiais ruošėsi pirkti.

Po to buvęs Seimo narys pasitaisė, kad vilą jie ketino nuomotis iš pradžių nemažai investavus į jos remontą.

Dėl „Snoro“ banko bankroto administratoriaus perimtos vilos iki šiol dar besibylinėjantis klaipėdietis teigė, kad nei pirkti, nei investuoti į vilos remontą neįmanoma.

Dar prieš pustrečių metų teismas šiam nekilnojamajam turtui pritaikė laikinas apsaugos priemones ir apribojo šio turto valdymą.

„O kol teismas nenuspręs, kam šis pastatas priklauso, parduoti jo negalima, o investicijos į nežinia kam atiteksiantį turtą yra absurdiškos“, – teigė klaipėdietis. Jis iki šiol teisme su „Snoro“ bankroto administratoriumi ginčijasi dėl „Kaspalėjos“ pastato įvertinimo.

Už verslininko paimtą paskolą pastatą perėmęs „Snoras“ jį įsivertino 2,1 mln. litų. Tačiau teismo paskirti turto vertintojai nustatė, kad Nidoje esanti vila verta du kartus didesnės sumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.