Teritorijų tvarkytojai išteisino beržinę šluotą

Ar vytelių šluota yra tinkama švarinti sostinės gatvėms? Šį klausimą keliantiems „Lietuvos ryto“ interneto portalo vartotojams atsakymą pateikia su beržine šluota dirbusios kiemsargės darbdavė – įmonė „Mano aplinka“.

Vaizdelis iš Japonijos.<br>Mano būstas foto.
Vaizdelis iš Japonijos.<br>Mano būstas foto.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2016, 3:52 PM, atnaujinta May 13, 2017, 5:34 PM

Įmonės generalinis direktorius Karolis Pūkas šio žiniasklaidos paviešinto fakto sureikšminti nelinkęs ir vietoje pasiteisinimų pateikia paties užfiksuotą kadrą – viešėdamas Japonijoje vadovas įamžino, kaip tekančios saulės šalyje kiemsargiai dirba ne kuo kitu, bet tokiomis pat šluotomis iš vytelių. „Lietuviai ima stebėtis beržine šluota, kai viena moderniausių šalių pasaulyje teritorijas irgi tvarko primityviausiu būdu. Šluota ir mėnulyje liktų šluota“, – įsitikinęs vadovas.

„Mano aplinka“ atkreipia dėmesį, kad beržinių šluotų kasdien naudojamame įmonės inventoriuje tikrai nėra – šį įrankį vaizdo įraše įamžinta valytoja veikiausiai naudojo savo sprendimu. Visgi įmonės vadovas stebisi, jog gyventojai iš valymo priemonės juokiasi ir žemina taip jų kiemus šluojančius darbininkus.

„Reikia sutikti su Lazdynų gyventoju, kad beržinė šluota 2016-aisiais metais – retas atvejis. „Mano aplinka“ savo darbuotojams irgi užtikrina kur kas modernesnes darbo priemones. Štai neseniai įsigijome specialų šiukšlių siurblį, kuris šiukšles surinkti leidžia nesitepant rankų ir nelenkiant nugaros. Tokia yra teritorijų tvarkymo ateitis, su kuria stengiamės žengti koja kojon.

Tačiau teisti vytelių šluotą pasigaminusios darbuotojos ar juolab teisintis prieš Savivaldybę nematome reikalo – šluota yra puikus išradimas, kurio naudą apginti gali bet kuris vyresniosios kartos atstovas bet kuriame pasaulio krašte“, – teigė „Mano aplinkos“ generalinis direktorius K. Pūkas.

Įmonės darbuotojai aprūpinami patvariomis metalinėmis šluotomis, grėbliais, vežimėliais įrankiams vežtis ir kitu inventoriumi. Kaip ir reikalaujama su Vilniaus miesto savivaldybe pasirašytoje sutartyje, miesto teritorijas tvarkančios įmonės darbuotojai dėvi specialią aprangą, pažymėtą įmonės logotipu. Elektrinėmis žoliapjovėmis ar trimeriais teritorijas šienaujantys „Mano aplinkos“ darbuotojai privalo dėvėti ne tik specialią aprangą, bet ir saugos priemones: akinius, specialius diržus, pirštines.

„Esame didžiausia Lietuvoje teritorijų tvarkymo paslaugas teikianti įmonė, todėl bandymas kelti skandalą iš beržinės šluotos skamba kurioziškai. Mes tokį valytojos poelgį įvertinome paprasčiau – tai laiko patikrintas darbo įrankis. Be abejo, pasirūpinsime, kad Lazdynų gyventojai pro langus matytų ir kur kas modernesnę įrangą. Net galėsime po langais suorganizuoti motorizuotų priemonių parodą“, – šypsojosi „Mano aplinkos“ vadovas.

„Mano aplinka“ Vilniuje dirba beveik 10 metų ir aptarnauja Fabijoniškių, Šeškinės, Pašilaičių, Justiniškių, Viršuliškių, Pilaitės, Karoliniškių, Lazdynų, Žvėryno, Naujamiesčio, Šnipiškių seniūnijas ir Senamiestį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.