Inicijuoja interpeliaciją žemės ūkio ministrei V. Baltraitienei

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija inicijavo ir surinko 31 Seimo narių parašus dėl interpeliacijos žemės ūkio ministrei Virginijai Baltraitienei.

Inicijuoja interpeliaciją žemės ūkio ministrei V. Baltraitienei.<br>T. Bauro nuotr.
Inicijuoja interpeliaciją žemės ūkio ministrei V. Baltraitienei.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2016, 3:55 PM, atnaujinta May 13, 2017, 12:52 PM

Seimo nariai, vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos Konstitucijos 61 straipsniu ir Lietuvos Respublikos Seimo statuto 219 straipsnio pirmąja dalimi, teikdami interpeliaciją ministrei pareikalavo atsakyti į 9 klausimus, susijusius su ministrės atsakomybės stygiumi nacionalinių ir tarptautinių skandalų fone.

Ministrės V. Baltraitienės klausiama dėl Žemės ūkio ministerijai pavaldžių institucijų skendimo korupcijos skandaluose ir ministrės politinės atsakomybės trūkumo; dėl ydingų sprendimų skiriant padalinių vadovais abejotinos reputacijos asmenis.

Teiraujamasi, iš kokių lėšų bus grąžinti 546 tūkst. eurų Europos socialinio fondo agentūrai po 2-3 kartus brangesnių produktų nepasiturintiems pirkimo skandalo; klausiama dėl UAB „Lietuvos žirgynas“ padėties, paaiškėjus, jog neseniai žirgynui skirtas 1 mln. eurų finansavimas, o gyvūnai sulysę, pašarų žiemai nėra.

Taip pat klausiama dėl kilusio Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo, galbūt piktnaudžiavusio tarnybine padėtimi, skandalo suvaldymo; dėl ministrės veiksmų kovojant su nesaugios produkcijos patekimu į Lietuvą; dėl atsakomybės trūkumo sukeliant tarptautinį skandalą su kaimynine Latvija ir diskredituojant Lietuvos valstybę.

Galų gale klausiama, kodėl po tokios gausybės skandalų ministrė V. Baltraitienė neprisiima politinės atsakomybės ir neatsistatydina iš pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.