Palangai žadama Europos vadovų susitikimų vietos ateitis

Palangos kurorto tarptautinė sėkmė priklauso nuo ateityje Lietuvos

Susitikimo Palangoje akimirkos.<br>A.Ziabkus
Susitikimo Palangoje akimirkos.<br>A.Ziabkus
Axelis Fischeris.<br>A.Ziabkus
Axelis Fischeris.<br>A.Ziabkus
Europos Tarybos Parlamentinės asamblėjos narius E.Zingerį (kairėje) ir A.Fischerį sieja ir draugiški asmeniniai santykiai.<br>A.Ziabkus
Europos Tarybos Parlamentinės asamblėjos narius E.Zingerį (kairėje) ir A.Fischerį sieja ir draugiški asmeniniai santykiai.<br>A.Ziabkus
Garbingas svečias pirmą kartą Palangoje lankėsi kurorto mero Šarūno Vaitkaus (kairėje) kvietimu.<br>A.Ziabkus
Garbingas svečias pirmą kartą Palangoje lankėsi kurorto mero Šarūno Vaitkaus (kairėje) kvietimu.<br>A.Ziabkus
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 10, 2016, 12:50 PM, atnaujinta May 13, 2017, 1:14 PM

Tai pabrėžė penktadienį Palangoje apsilankęs Europos Tarybos (ET) Parlamentinės asamblėjos viceprezidentas Axelis Fischeris, kuris yra ir asamblėjoje didžiausios Krikščionių demokratų frakcijos vadovas.

Su neoficialiu vizitu Lietuvos pajūryje garbingas svečias lankėsi Palangos mero Šarūno Vaitkaus kvietimu.

Aplankyti Palangą A.Fischeris buvo pakviestas pernai pavasarį, kai Lietuvos kurorto delegacijai Strasbūre buvo įteikta Garbės vėliava, kurią ET Parlamentinė asamblėja Palangai skyrė už Europai reikšmingą veiklą.

Palangos svečiui pritarė ir jį lydėjęs Seimo Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Emanuelis Zingeris, kuris yra Lietuvos atstovas ET Parlamentinėje asamblėjoje.

„Palangoje organizuoti aukšto lygio politinius forumus leidžia čia pastatyta moderni renginių salė, kuri gali būti pritaikyta konferencijoms, ir šiame kurorte gerai išvystyta viešbučių infrastruktūra“, – teigė Lietuvos politikas.

E.Zingeris naujos Palangoje esančios renginių vietos ateitį mato kaip ištisus metus veikiantį tarptautinių konferencijų centrą, kur gali vykti ir politiniai Europos vadovų susirinkimai.

Juolab kad į Palangą pamažu ateina visame pasaulyje žinomų prekinių ženklų viešbučiai.

Anot keletą kadencijų Seimo Užsienio reikalų komitetui vadovavusio politiko, Lietuvos politinę tarptautinę veiklą numatyta perkelti į Palangą, kaip į seminarų ir konferencijų centrą.

„Aš džiaugiuosi Palangos mero Š.Vaitkaus indėliu sprendžiant nelengvą uždavinį: Palangą paversti tarptautinių politinių susitikimų vieta“, – teigė E.Zingeris.

Kad tarptautiniams forumams Lietuva turėtų išnaudoti ne vien šalies sostinę Vilnių, bet ir nuostabų pajūrio kurortą, pritarė ir ET Parlamentinės asamblėjos viceprezidentas.

A.Fischeris prisipažino, kad prieš 2014 metais Palangai gaunant pirmąjį Europos Tarybos apdovanojimą – Europos diplomą, apie šį Lietuvos kurortą nieko nebuvo girdėjęs.

„Nuo to laiko Emanuelis visą laiką mane įtikinėjo, kad aš būtinai turiu aplankyti Palangą. Ir štai pagaliau aš čia“, – pasakojo Palangos svečias, kuris yra įtakingas Vokietijos politikas, šios šalies Bundestago narys.

Ketvirtadienį vakare į Palangą atvykęs A.Fischeris jau spėjo pasivaikščioti po kurortą ir su juo susipažinti.

Jo teigimu, pagal išplėtotą kurortinę infrastruktūrą Palanga gali drąsiai konkuruoti su Vokietijos kurortais, esančiais prie Baltijos jūros. Ypač didelį įspūdį svečiui padarė Palangoje saugomi ir restauruojami senieji miesto pastatai, vertinamas kultūrinis paveldas.

A.Fischeris neslėpė noro artimiausiu metu į Palangą poilsio atvykti privačiai su šeima.

Jis vylėsi, kad šį Lietuvos pajūrio kurortą netrukus turėtų atrasti ir poilsiautojai iš Vokietijos. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.