Dar kartą siūlo keisti alkoholio pardavimo tvarką

Seimui antradienį planuojama

Seime teikiamas siūlymas, kad parduodant alkoholį dokumento būtų prašoma tik iš jaunų asmenų.<br>M. Patašiaus nuotr.
Seime teikiamas siūlymas, kad parduodant alkoholį dokumento būtų prašoma tik iš jaunų asmenų.<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2016, 7:38 AM, atnaujinta May 13, 2017, 6:41 AM

Pagal projektą, pateikti asmens amžių liudijantį dokumentą alkoholinių gėrimų pardavėjai turėtų teisę tik kai yra abejonių, kad asmuo yra jaunesnis negu 18 metų.

Šį projektą inicijuoja Seimo socialdemokratai Bronius Bradauskas, Andrius Palionis ir Gintautas Mikolaitis, daugelyje parduotuvių nuo rugsėjo pradėjus reikalauti dokumento iš visų alkoholio pirkėjų.

Iniciatoriai tvirtina, kad didiesiems prekybos tinklams pasirašius memorandumą, pagal kurį asmens dokumento reikalaujama iš visų alkoholį perkančių asmenų, „kilo didžiulis visuomenės pasipiktinimas“.

Nuo rugsėjo 2-osios prekybos tinklų „Maxima“, „Iki“, „Rimi“, „Norfa““, „Prisma“, „Aibė“ ir Lietuvos kooperatyvų sąjungos parduotuvėse galioja nauja alkoholio pardavimo tvarka, kad norint įsigyti alkoholio iš pirkėjų reikalaujama parodyti asmens dokumentą.

Tokią iniciatyvą pasiūlę prekybininkai teigia siekiantys užkirsti kelią alkoholio pardavimui nepilnamečiams ir skatinti visuomenės sąmoningumą. Pasak jų, jokie pirkėjų duomenys nėra renkami, pakanka kasininkams tik parodyti dokumentą su gimimo data.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.