Debatuose – žiežirbos tarp G. Landsbergio ir A. Butkevičiaus

Artėjant rinkimams politinių debatai virto kovos arena, kur mielu noru vieni kitiems į atlapus kimba dėl kėdžių Seime besistumdantys politikai.

Debatuose – žiežirbos tarp G.Landsbergio ir A.Butkevičiaus.<br>lrt.lt nuotrauka.
Debatuose – žiežirbos tarp G.Landsbergio ir A.Butkevičiaus.<br>lrt.lt nuotrauka.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-14 20:11, atnaujinta 2017-05-13 01:36

Tiesa, vietoje pasiūlymų kaip pagerinti padėtį Lietuvoje, jie mieliau svaidosi priekaištais.

Lietuvos televizijos transliuojamuose „Rinkimų debatuose“, kurių tema – ekonomika, trečiadienio vakaro tiesioginėje transliacijoje susikovė didžiųjų politinių partijų lyderiai.

LRT debatus moderavo žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Dalyvavo „darbietis“ Kęstutis Daukšys, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis – Saulius Skvernelis, konservatorių atstovas Gabrielius Landsbergis, liberalų – Eugenijus Gentvilas ir socialdemokratas Algirdas Butkevičius, kuris savo pasisakymą apie didžiausias Lietuvos ekonomikos problemas pradėjo nuo Seime priimto naujojo Darbo kodekso.

Socialdemokratai prieš konservatorius

Priimtą Darbo kodeksą A.Butkevičius vadino istoriniu ir labai sėkmingu sprendimu bei akcentavo, kad viena pagrindinių problemų šalyje tebėra didelis skurdas.

„Klausant kolegų iš dešinės, atrodo, kad ne jie ketverius metus valdė Lietuvą, juk skurdas ir emigracija tuo metu tik augo“, – karčiai kritiką žėrė G.Landsbergis ir pridūrė, kad socialdemokratų veiduose net regintis šypsenas, kai kalbama apie tokių kompanijų kaip „Coca-Cola“ išėjimą iš Lietuvos.

Vos gavęs progą pasisakyti A.Butkevičius atkirto, kad G.Landsbergis veikiausiai nesuprato debatų moderatoriaus klausimo ir dar priminė, kad jo vadovaujama Vyriausybė turėjo kompensuoti konservatorių kadencijos nukarpytas pensijas.

„Bazė startui buvo labai žema ir Lietuva pirmą kartą tapo energetiškai nepriklausoma valstybe“, – kalbėjo socialdemokratų vadovas, aiškiai pabrėždamas, kad tikisi, kad jam kalbant oponentas jo nepertrauks.

Į šių dviejų politikų diskusiją vos galėjo įsiterpti debatus moderavęs E.Jakilaitis.

„Toks jaunas ir toks nekantrus“, – tokiais žodžiais A.Butkevičius ramino įsikarščiavusį G.Landsbergį, vėliau vakaro metu ne kartą politiniai oponentai tiesioginiame eteryje keitėsi ne pačiomis mandagiausiomis frazėmis.

Įtampa tarp konservatorių ir socialdemokratų lyderių išliko, vos temai pasisukus apie emigracijos mąstą.

Suskubta lygintis, kiek emigrantų išvyko valdant kiekvienai iš šių partijų. Tokį partijų lyderių „lyginimąsi“, kiek kuriems iš Lietuvos pavyko „išvyti“ žmonių, nutraukė E.Gentvilas, pajuokaudamas, kad jam jau pabodo „patys žinote kas“.

G.Landsbergis nepraleido progos įgelti A.Butkevičiui net ir tuomet, kai transliacijos metu aplink jį pradėjo suktis studijoje buvęs vabzdys: „Panašu, kad prieš mane rengiamas pučas“, – sakė jis , primindamas A.Butkevičiaus interviu „Lietuvos ryto“ televizijoje išsakytą mintį, kad jo atostogų metų buvo rengiamas tikrų tikriausias perversmas.

Po šio pokšto debatų moderatorius E.Jakilaitis pasiūlė musę S.Skverneliui tiesiog nušauti.

Debatų žvaigždė – musė

Debatus stebėjo ir nuomone apie juos socialiniuose tinkluose dalijosi ir žinomi visuomenės atstovai.

Apie tai, kad debatai buvo savaip nuotaikingi, savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė ekonomistas Gitanas Nausėda.

„Ir kodėl partinių debatų laidoje akys begėdės nuolat krypsta į tą mažytę simpatišką moterį ekrano kamputyje, kuri, skirtingai nuo daugelio studijoje, velniškai profesionaliai ir iš širdies atlieka savo darbą?“, – klausė G.Nausėda.

Ekonomistas veikiausiai turėjo omenyje vertėją iš gestų kalbos, o savo komentaro pabaigoje pašmaikštavo: „O dabar akys krypsta į musę!“

„Paklausai rinkiminių debatų, tai kokiais 2020 mokesčių visai nebus. Musės, aišku, niekur nedings. Skaidrinti, didinti, mažinti“, – socialiniame tinkle šmaikštavo ir Haroldas Mackevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.