Lietuva – ne kyšių, o draugų kraštas

Įvairaus plauko tyrinėtojai baltomis pirštinėmis mėsinėja visuomenės nuomonių apklausų duomenis ir bjaurisi – kokia ta Lietuva korumpuota!

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius

Sep 14, 2016, 6:55 AM, atnaujinta May 13, 2017, 3:54 AM

Kaip čia visi mėgsta imti, o kiti duoti kyšius! Anava net ir šviesusis liberalų veidas E.Masiulis parsitempė 90 tūkstančių eurų svaigalų pakuotėje, o palovy dar daugiau slėpė.

Tik be reikalo lieja tulžį visokie „Transparency International“ ar panašūs veikėjai.

Nieko panašaus – Lietuvoje kyšius duoda ir ima tik neišmanėliai. O iš tiesų tai yra pati draugiškiausia valstybė pasaulyje!

Reikia įrodymų? Prašom. Pora žemesnės instancijos teismų, neįsigilinę į esmę, nusprendė, kad už gerų santykių palaikymą buvęs Palangos vyriausiasis architektas iš savo kolegos paėmė trijų tūkstančių litų kyšį.

Ir nuteisė vargšą didžiule pinigine bauda, o gautą kyšį konfiskavo.

Laimė, yra toks Aukščiausiasis teismas, kuris stebėtinai atidžiai išnarpliojo visą istoriją. Ir savo nutartyje juodu ant balto parašė, kad draugiškų santykių palaikymas nėra teisės aktuose apibrėžtos vyriausiojo architekto funkcijos.

Todėl ir atlygio už draugiškumą paėmimas negali būti laikomas kyšininkavimu.

Po tokio sprendimo žemesniam teismui neliko nieko kita, kaip tik išteisinti buvusį architektą ir dar neteisėtai kyšiu pavadintus pinigus grąžinti.

O štai E.Masiulio, R.Kurlianskio ir kitų garsių žmonių advokatai turėtų susimąstyti, už ką jie gauna pinigus.

Kam juokinti žmones sukurtomis pasakomis apie kažkokias notarų neįformintas asmenines paskolas, jei nuo praėjusių metų gegužės kyšis Lietuvoje – jau nebe kyšis?

Kol kas neteko girdėti, kad į Seimo narių, kaip ir architektų, funkcijas įeitų draugiškų santykių palaikymas. Tad draugiškai imti pinigus net ir partijos vedliui niekas negali uždrausti.

Tad kurių velnių čia įsikišo teisėsaugininkai, taip ir neaišku.

Nebent norėdami išardyti tikrų vyrų bičiulystę. Kurią, žinoma, kartkartėmis reikia sustiprinti pinigais, sukimštais į butelį nuo ko nors stipresnio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.