Premjeras toliau ragina J.Milių atsistatydinti

Atsistatydinti J.Milių ragina ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

J.Milius nuomonės nekeičia ir atsistatydinti neketina.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
J.Milius nuomonės nekeičia ir atsistatydinti neketina.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-14 06:44, atnaujinta 2017-05-13 03:54

„Neseniai vykusio pokalbio metu premjeras paragino Joną Milių trauktis iš pareigų, kad nebūtų daroma žala tiek aukštai šiuo metu vertinamai Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, tiek bendram Lietuvos maisto pramonės eksportui, turint omenyje, kad Lietuva dabar aktyviai ieško užsienio rinkų“, – BNS sakė premjero atstovas spaudai Mindaugas Janulionis.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė Jurgita Savickaitė BNS teigė, kad J.Milius nuomonės nekeičia ir atsistatydinti neketina.

Vyriausybė ketvirtadienį svarstys J.Miliaus ataskaitą ir taip spręs, ar atleisti J.Milių iš pareigų. Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės sudaryta darbo grupė šią ataskaitą įvertino teigiamai.

Nepaisant to, kad ataskaitoje pripažįstama, jog pernai tarnyba gavo du pranešimus iš Rusijos dėl Kauno bendrovės „Judex“ koldūnuose rastos listerijos, o Lietuvai skirtoje produkcijoje rasta salmonelių, apie kurias visuomenei nepranešta, išvados autoriai rašo, kad tarnyboje didesnių veiklos trūkumų nebuvo.

Vyriausybės kanceliarijos pažymoje nurodoma, kad ataskaitoje pateikiama pakankamai išsamui informacija apie visos tarnybos veiklą, tačiau labai ribotai informuojama apie tarnybai pavaldaus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto darbą – jos tikslus, būdus, metodus ir procedūras, kas visuomenėje sukėlė abejonių.

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pateikus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu. Tokie patys įtarimai pareikšti ir tarnybai pavaldaus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Kauno skyriaus vadovui Vytautui Pamakščiui. Jis kitame ikiteisminiame tyrime įtariamas ėmęs kyšius už tai, kad klastotų įmonių tyrimų rezultatus.

Teisėsauga įtaria, kad „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Atsistatydinti J.Milių ragina ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.