Premjero kalbas apie „pučą“ L.Graužinienė vadina pasiųsta žinia

„Sunku prognozuoti, po seniūnų sueigos renkasi frakcijos ir tada bus priimami sprendimai. Dauguma nuomonių linksta link to, kad reikia atmesti veto, priimti ir tada pataisyti Darbo kodeksą. Tai paprastesnis kelias. Jei pritarsime prezidentės veto, teks taisyti ir jau priimtus įstatymus“, –“Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ apie Seimo sprendimą dėl naujojo Darbo kodekso priėmimo kalbėjo Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

L.Graužinienė balsuos prie prezidentės veto.<br>T. Bauro nuotr.
L.Graužinienė balsuos prie prezidentės veto.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2016, 8:18 AM, atnaujinta May 13, 2017, 3:47 AM

Seimo pirmininkė užsiminė, kad ne visos prezidentės pataisos priimtinos, tad jas įteisinus gali kilti kurioziškų situacijų.

„Esu tos nuomonės, kad projektas būtų toks, koks būtų priimtas Seimo. Tai Lietuvai žingsnis į priekį ir galimybė investuotojams pateikti šalį patraukliau. Turime valstybę daryti patrauklią, o tai būtų viena iš priemonių, kuri leistų pritraukti investicijas ir jauniems žmonėms gerai apmokamas darbo vietas. Nereikia žvelgti siaurai, žiūrėkime plačiau“, – sakė L.Graužinienė ir pridūrė, kad pati balsuos prieš veto.

Paklausta dėl dirbtinio apvaisinimo įstatymo, Seimo pirmininkė patikino, kad konservatyvusis variantas buvo priimtas labai nedidele persvara balsų, tad sunku prognozuoti kokia bus baigtis balsuojant.

Į klausimą, kaip vertina bendrapartiečių pažadus kiekvienam gyventojui skirti po naują butą , L. Graužinienė sakė: „Būdama rinkėja paklausčiau, ar valstybė turės tokius rezervus, kad nugriovus seną pastatą jo vietoje statyti naują? Ar valstybė tikrai pasiruošusi nacionalizuoti būstus?“ Ji akcentavo, kad politikai prieš rinkimus turėtų gerai pagalvoti, kaip jų pažadai bus realizuoti.

L.Graužinienė teigė prastai vertinanti situaciją dėl įtampos tarp prezidentės ir premjero, bet kartu atkreipė dėmesį, kad premjero neseniai viename interviu panaudotas žodis „pučas“ buvo tam tikra žinutė. „Žiūrėčiau į tai rimtai, nes premjero stiprus pasirinktas žodis verčia susimąstyti. Abi pusės turi suprasti, kad neriekia siūbuoti valstybės laivo taip, kad to siūbavimo nepavyktų sustabdyti ir po rinkimų“, – teigė Seimo pirmininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.