V. Ušackui – Rusijos klausimai dėl Lietuvos ginkluotės Ukrainai

Naujoji Rusijos žmogaus teisių

V.Ušackas BNS trečiadienį patvirtino per susitikimą su T.Moskalkova sulaukęs klausimo dėl Lietuvos karinės pagalbos Ukrainai.<br>M. Patašiaus nuotr.
V.Ušackas BNS trečiadienį patvirtino per susitikimą su T.Moskalkova sulaukęs klausimo dėl Lietuvos karinės pagalbos Ukrainai.<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2016, 9:18 AM, atnaujinta May 13, 2017, 3:40 AM

„Paklausiau pono ambasadoriaus dėl 150 tonų amunicijos tiekimo iš Lietuvos Ukrainai ir kaip tai atitinka Minsko susitarimo nuostatas. Jis pažadėjo Lietuvos ambasadorių informuoti apie mūsų susirūpinimą“, – naujienų agentūrai TASS sakė T.Moskalkova.

Lietuva šį mėnesį perdavė Ukrainai šaudmenų, kurių pati nebenaudoja, šeštadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Jungtinio štabo viešųjų ryšių karininkas kapitonas Tomas Pakalniškis BNS sakė, kad Ukrainai perduotas 150 tonų amunicijos krovinys, jį daugiausia sudaro įvairių modifikacijų „Kalašnikovo“ šaudmenys, neatitinkantys NATO standartų.

Rusijos ambasada po to pareiškė, kad toks žingsnis kelia didelį susirūpinimą.

V.Ušackas BNS trečiadienį patvirtino per susitikimą su T.Moskalkova sulaukęs klausimo dėl Lietuvos karinės pagalbos Ukrainai.

„Pasakiau, kad perduosiu informaciją Lietuvos ambasadoriui, o kiek žinau, tai buvo Lietuvos atsakymas į dvišalį draugiškos šalies – Ukrainos – prašymą“, – BNS sakė diplomatas.

Vakarai ir Kijevas kaltina Maskvą jau dvejus metus siunčiant ginkluotę ir karius paremti prorusiškus Rytų Ukrainos separatistus. Kremlius tai neigia. Per karą Rytų Ukrainoje jau žuvo beveik 10 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.