Bernardinų sodas vakare virto spąstais

Būkite budrūs, jei nuostabiausioje Vilniaus vietoje, Bernardinų sode užsilikote vakare, po 23 valandos. Pagrindiniai ir šalutiniai vartai užrakinami, praeiti galima tik pro siaurus, sukamus vartus. Pro juos tačiau nepratelpa neįgalieji su vežimėliais, dviratininkai su dviračiais ir mamytės. Taip pat – su vežimėliais.

Bernardinų sodo vartai nakčiai užrakinami.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bernardinų sodo vartai nakčiai užrakinami.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bernardinų sodo vartai nakčiai užrakinami.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bernardinų sodo vartai nakčiai užrakinami.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bernardinų sodas – mėgstama vilniečių poilsio vieta.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bernardinų sodas – mėgstama vilniečių poilsio vieta.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-09-15 09:20, atnaujinta 2017-05-13 01:15

Tokia istorija neseniai nutiko jaunai mamai vilnietei, kuri liūliavo vaiką vežimėlyje ir nepastebėjo, kad jau atėjo 23 valanda.

Kai vilnietė, 25 metų Aistė priėjo prie Bernardinų sodo pagrindinių vartų, pastebėjo, kad jie užrakinti. Moteris su vežimėlyje užmigusiu vaiku bandė išeiti pro sukamus vartus, tačiau suprato, kad nepraeis – jie per siauri.

Ieškojau informacijos, kokiu telefonu paskambinti. Tačiau visa informacija iškabinta išorėje, kitoje vartų pusėje. Išsigandau, pradėjau šaukti, susirinko ir daugiau parke užtrukusių žmonių“, – pasakojo moteris.

Jos teigimu, parke kilo sąmyšis, pagaliau kažkas paskambino direktoriui, šis – sargui, ir Bernardinų sodo vartai buvo atrakinti.

Vilnietė tačiau piktinosi, kad per garsiakalbius nepranešama, jog parkas vakare, nuo 23 val., uždaromas.

Bernardinų sode juk vakaroja ir pensininkai, jaunos mamos gryname ore vaikus migdo. Porelės po krūmais bučiuojasi. Priežasčių nepažiūrėti į laikrodį – daug.

Bernardinų sodo direktorius Laisvūnas Budėnas prisipažino pamenantis šį atvejį, tačiau teigė didelės problemos dėl siaurų vartų nematantis.

„Sode labai retai užsilieka žmonės po 23 valandos. Sargai apeina parką, perspėja žmones. Žinoma, pasitaiko, kad ir nepastebi visų. O pro sukamus vartus neįmanoma pravažiuoti tik dviratininkams. Bet jie gali rasti kelią, važiuodami palei Vilnios upę“, – aiškino direktorius.

Jis teigė, kad informacija apie parko darbo laiką, taisykles ir telefonų numerius yra pateikta ant stendų, kurie stovi pačiame parke. Reikia tik apsidairyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.