Generalinis prokuroras E. Pašilis iškviestas į Seimą

Seimo socialdemokratų frakcijos nariai vadovaudamiesi Seimo statuto 209 straipsniu kviečia LR generalinį prokurorą Evaldą Pašilį atvykti į artimiausią Seimo plenarinį posėdį.

Generalinis prokuroras E. Pašilis iškviestas į Seimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Generalinis prokuroras E. Pašilis iškviestas į Seimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-15 10:30, atnaujinta 2017-05-13 01:04

Generalinės prokuratūros vadovas informuotas, kokie klausimai domina Seimo narius. Vakar buvo paskelbta, kad prokuratūra teismo nurodymu atnaujino ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo kariuomenės viešuosiuose pirkimuose.

Į teismą kreipėsi kariuomenės kanceliarija ir teismas panaikino ankstesnius prokurorų nutarimus nutraukti ikiteisminį tyrimą (dėl „Nota Bene“ sukčiavimo), kadangi nutarimai priimti nepakankamai įsigilinus į nagrinėjamą situaciją.

Pasak teismo,  prokurorai ikiteisminį tyrimą nutraukė neatlikę visų būtinų tyrimo veiksmų. Parlamentarus domina ir prokurorų darbas tiriant kariuomenės viešuosius pirkimus ir kiti klausimai.

Ketinama paklausti generalinio prokuroro ir dėl Banko „Snoras“ buvusių vadovų, buvusios Seimo narės Neringos Venckienės ekstradicijos, ir dėl E. Pašilio pavaduotojų pasirinkimo bei kitų klausimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.