Politikas Panevėžyje pametė visureigį, jo ieškojo su policija

Panevėžyje į Seimą kandidatuojantis socialdemokratas Egidijus Gaidamavičius ketvirtadienį pateko į nemalonią situaciją: aikštelėje prie miesto savivaldybės neradęs savo naujo visureigio, jis policijai pranešė apie vagystę. Po neilgų paieškų mašina atsirado, paties šeimininko pamiršta kitoje miesto vietoje. Politikas mušasi į krūtinę, kaltindamas pervargimą, ir neigia norėjęs taip pasireklamuoti.

E.Gaidamavičius sako, kad jam jau „važiuoja stogas“, laikas pailsėti kokią dienelę.<br>V.Petrauskienės nuotr.
E.Gaidamavičius sako, kad jam jau „važiuoja stogas“, laikas pailsėti kokią dienelę.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2016-09-15 15:18, atnaujinta 2017-05-13 00:13

Praėjusiais metais pagamintas apie 70 tūkstančių eurų kainuojantis visureigis „Jeep Grand Cherokee“, apklijuotas rinkiminiais 44 – erių E.Gaidamavičiaus plakatais, mįslingai dingo iš Laisvės aikštės. Panevėžyje kandidatuojantis vilnietis politikas pasakoja, kad neradęs prie savivaldybės palikto automobilio, puolė skambinti bendruoju pagalbos telefonu.

Po kelių minučių prisistatė policijos pareigūnai. Jie savo automobiliu kandidatą apvežiojo miesto gatvėmis, tačiau mašina neatsirado. E.Gaidamavičius telefonu pasiskambinęs užblokavo kuro, asmeninę ir įmonės banko korteles, kad vagis negalėtų jomis pasinaudoti. Informacija apie dingusį visureigį buvo išplatinta feisbuke.

Politikas buvo nuvežtas į policijos komisariatą, kur turėjo parašyti pareiškimą dėl pavogto automobilio. Tačiau to neprireikė. Netrukus mieste vieno patruliuojančio ekipažo pareigūnai pastebėjo E.Gaidamavičiaus visureigį stovintį J.Urbšio gatvėje.

„Tenka pripažinti, kad, ko gero, pats čia pastačiau mašiną. Nors tikrai to neprisimenu. Rytas prasidėjo pas mamą (gyvenančią Panevėžyje). Atsikėliau, suvalgiau tradiciškai sūrelį, žiūriu, laikas lėkti. Mašiną palikau prie savivaldybės. Buvau užsirašęs į kirpyklą, o paskui – laikas agitacijai. Dar į draudimą, dar į gėlių parduotuvę pakvietė kavos išgerti, čia telefonas skamba, mintys sukasi. Atėjęs prie mašinos, jos neradau“, – prisimena E.Gaidamavičius.

Po šio įvykio politikas atmetė, kad mašina galėjo būti pavogta. Atrakinęs ją, viduje rado savo piniginę su visomis kortelėmis, kurias buvo spėjęs užblokuoti. „Koks vagis vogtų mašiną, kad galėtų su ja pavažiuoti 500 metrų? Man jau protas „važiuoja“. Laikas pasiimti „time out“, važiuoti ilsėtis, niekur iš namų neiti. Pareigūnai gal pamanė, kad aš išgėręs. O gal ir reikėjo išgerti, būtų smegenys atsipalaidavę. Bet nėra laiko net į barą nueiti“, – sakė E.Gaidamavičius.

Į klausimą, ar nebijo tokiu būdu apsijuokti prieš rinkėjus, kandidatas patikino, kad dabar jau ir pačiam juokas ima. Tačiau kaltę dėl šio įvykio verčia nuovargiui, įtampai ir neramiam miegui prieš rinkimus. „Esu XX amžiaus „padėvėtas“ vyras, bet man 44 – eri. Senatvės negalavimams reikštis dar ne laikas. Užteks pailsėti pas žmoną“, – juokavo E.Gaidamavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.