D. Kreivys: „Taisymai bus, Darbo kodeksas ne spinta“

Trečiadienį Seimas atmetė prezidentės veto ir priėmė naująjį Darbo kodeksą. Balsuojant dėl naujojo darbo santykius reglamentuojančio dokumento, atrodo, kad išsiskyrė konservatorių nuomonės.

Paklaustas, kodėl partijos kolegos balsavo priešingai, D. Kreivys tik pakartojo, kad skirtingi žmonės laikosi skirtingų nuomonių.<br>M. Patašiaus nuotr.
Paklaustas, kodėl partijos kolegos balsavo priešingai, D. Kreivys tik pakartojo, kad skirtingi žmonės laikosi skirtingų nuomonių.<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Žinių radijas“

2016-09-16 08:37, atnaujinta 2017-05-12 23:02

Dalis jų palaikė naująjį dokumentą, tiesa, kiti partijos atstovai Seime laikėsi kito požiūrio.

„Klausimas yra daugialypis, apima daug gyvenimo sričių ir daug kas mano skirtingai“, – „Žinių radijui“ sakė TS-LKD rinkimų štabo vadovas Dainius Kreivys, balsavęs už naująjį darbo kodeksą.

Jis sakė manantis, kad tarp naujo Darbo kodekso ir gerai apmokamų darbo vietų, galima dėti lygybės ženklą, o priimant sprendimą žiūrėta į tai, ko labiausiai reikia žmonėms.

D. Kreivys pabrėžė, kad jo paties verslas įtakos sprendimui neturėjo: „Įtakos turėjo tik tiek, kad man suteikia patirties, suprasti ko reikia žmonėms, matyti rinką.“

Paklaustas, kodėl partijos kolegos balsavo priešingai, D. Kreivys tik pakartojo, kad skirtingi žmonės laikosi skirtingų nuomonių.

„Mano nuomonė buvo tokia, aš ją ne kartą išdėsčiau frakcijoje. Frakcija galvojo kitaip. Žvilgtelėkime į kodekso rengėjų pavardes, jos sako, kad kodeksas yra solidus. Šis Darbo kodeksas, aš manau, yra tas priešnuodis, kartu su investicijomis, nuo to, kad kasdien po pilną lėktuvą žmonių išskrenda iš Lietuvos“, – sakė D. Kreivys.

Apie tai, kad jau kitą dieną po kodekso priėmimo pradėta kalbėti apie jo taisymus, D. Kreivys nukirto: „Taisymai tikrai bus, kodeksas ne spinta.“

Jis sakė su kai kuriomis pastabomis sutinkantis.

„Manau, kad darbuotojas tikrai yra silpnoji pusė ir tai reikia įtvirtinti. Reikia kodeksą pataisyti, pati Prezidentė sutiko, kad reikia taisyti kai ką iš to, kas buvo pateikta“, – sakė D. Kreivys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.