Valdžiai prireikė slapto STT vėzdo

Vyriausybei vertinant Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus Jono Miliaus veiklą jam lemtinga buvo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) itin slapta pažyma.

Vakar prieš Vyriausybės pasitarimą J.Milius buvo gerai nusiteikęs, bet po jo nedaugžodžiavo.<br>T.Bauro nuotr.
Vakar prieš Vyriausybės pasitarimą J.Milius buvo gerai nusiteikęs, bet po jo nedaugžodžiavo.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Sep 16, 2016, 7:19 AM, atnaujinta May 12, 2017, 11:15 PM

„Priimtas sprendimas: pirma – nepritarti J.Miliaus, kaip tarnybos vadovo, pateiktai veiklos ataskaitai, antra – žemės ūkio ministrei pavesta parengti Vyriausybės nutarimą kitam posėdžiui dėl J.Miliaus atleidimo iš pareigų“, – vakar po ministrų kabineto pasitarimo išdėstė A.Butkevičius.

Vyriausybės įpareigota Žemės ūkio ministerijos darbo grupė VMVT vadovo 2015 metų ir 2016-ųjų pirmojo pusmečio veiklos ataskaitą įvertino teigiamai. Ministrė Virginija Baltraitienė nuo šios procedūros nusišalino.

„Mes trečiadienį gavome papildomos medžiagos iš STT, ji buvo pristatyta individualiai kiekvienam ministrui susipažinti – kiekvienas jų pasirašė, kad ši informacija nebus teikiama visuomenei“, – vakar mįslingai kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Pasak A.Butkevičiaus, viskas buvo vertinama kompleksiškai – ir J.Miliaus, kaip asmens, kompetencija, ir kai kurie etiniai dalykai. Anksčiau premjeras yra raginęs VMVT vadovą atsistatydinti, tačiau jis nesutiko.

Vyriausybė atleisti šį pareigūnų galėjo tik neigiamai įvertinusi jo veiklos ataskaitą.

Dar prieš Vyriausybės pasitarimą paklaustas, ar toliau laikosi savo pozicijos ir neketina atsistatydinti, VMVT direktorius atsakė klausimu: „O kodėl? Aš savo nuomonę pasakiau jau seniai. Nekeičiu jos ir toliau.

Aš nesigirsiu – pasakysiu tik trečiųjų šalių, kitų valstybių ir tarptautinių organizacijų nuomonę.“

Po Vyriausybės pasitarimo VMVT atstovai perdavė, jog J.Milius kol kas nemato prasmės ką nors daugiau pasakyti, nes nežino Vyriausybės sprendimo nepritarti jo ataskaitai argumentų ir nėra susipažinęs su pažymos turiniu.

Klausimas dėl galimybės VMVT direktoriui toliau eiti pareigas iškilo teisėsaugai pateikus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

J.Milius savo kaltę visą laiką kategoriškai neigė.

VMVT direktorius yra sakęs, jog puolimas prieš jį ypač sustiprėjo, kai tarnyba palietė itin stambius maisto produktų kontrabandininkus. (BNS, ELTA, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.