NATO batalionai galės nedelsiant prisijungti prie kolektyvinės gynybos

Baltijos šalyse ir Lenkijoje nuo

NATO batalionai galės nedelsiant prisijungti prie kolektyvinės gynybos.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
NATO batalionai galės nedelsiant prisijungti prie kolektyvinės gynybos.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2016, 6:05 PM, atnaujinta May 12, 2017, 2:41 PM

Jis praėjusią savaitę dalyvavo NATO karinio komiteto išvažiuojamoje konferencijoje Kroatijoje, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„NATO priešakiniai kariniai vienetai į mūsų regioną atvyks ne tik treniruotis ir veikti kaip atgrasymo priemonė, o esant krizinei situacijai bei atitinkamiems sprendimams galės nedelsiant prisijungti prie kolektyvinės gynybos. Šis praktinis NATO žingsnis dar labiau sustiprins mūsų saugumą jau kitų metų viduryje“, – pranešime sakė J.V.Žukas.

Jo teigimu, NATO šalių kariuomenių vadai sutarė, kad sąjungininkų batalionų panaudojimas Baltijos jūros regione krizės atveju būtų dar efektyvesnis, jei vyriausiajam NATO pajėgų vadui Europoje būtų suteikta daugiau sprendžiamosios galios.

Renginyje taip pat apžvelgtos NATO vykdomos operacijos ir misijos, stabilumo tarp valstybių sienų užtikrinimo galimybės, aptartos Aljanso vystymosi, adaptacijos ir bendradarbiavimo su kitomis tarptautinėmis organizacijomis perspektyvos.

NATO šią vasarą nusprendė nuo kitų metų dislokuoti batalionus kiekvienoje Baltijos šalyje ir Lenkijoje, iš viso 4 tūkst. karių.

NATO karinis komitetas yra aukščiausio lygmens Aljanso karinis vadovavimo padalinys, pavaldus Šiaurės Atlanto Tarybai, Gynybos planavimo ir Branduolinio planavimo komitetams.

Aukščiausiu lygiu komitete dalyvauja NATO valstybių kariuomenių vadai, kasdienėje komiteto veikloje valstybėms narėms atstovauja jų kariniai atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.