L.Graužinienė: neaišku, kodėl buvo nepritarta J.Miliaus ataskaitai

Seimo pirmininkė sako nežinanti,

L.Graužinienė nesupranta kodėl buvo nepritarta J.Miliaus ataskaitai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Graužinienė nesupranta kodėl buvo nepritarta J.Miliaus ataskaitai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2016, 9:38 AM, atnaujinta May 12, 2017, 11:10 AM

„Man pritrūko, kad visuomenei būtų aiškiau paaiškinta, dėl kokių priežasčių buvo nepritarta ataskaitai, kokie esminiai punktai netenkino Vyriausybės. Šios informacijos pritrūko viešoje erdvėje, ir gyventojams nepasidarė aiškiau, už ką priims Vyriausybė sprendimą Milių atleisti“, – interviu Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

J.Milių palaiko ir žemės ūkio ministrė „darbietė“ Virginija Baltraitienė, kartu raginanti pareigūną atsistatydinti.

Seimo vadovė nepasakė savo nuomonės, ar J.Milius turėtų būti atleistas.

„Kiek buvo informacijos, kiekvienam ministrui arba jį pavadavusiam viceministrui buvo pateikta STT slapta medžiaga. Aš neturiu tos informacijos, kurią Vyriausybės nariams pateikė STT, todėl negaliu atsakyti, kodėl jie priėmė tokį sprendimą. Jeigu jie priėmė sprendimą, susipažinę su informacija, tai galbūt tam buvo pagrindo“, – teigė L.Graužinienė.

Vyriausybė praėjusią savaitę nepritarė J.Miliaus veiklos ataskaitai, ir pagal Vyriausybės įstatymą tai gali būti pagrindas jį atleisti. V.Baltraitienė trečiadienį įpareigota Vyriausybei pateikti nutarimo projektą dėl J.Miliaus atleidimo, – antradienį vakare ji tikino nežinanti, ar nutarimo projektas jau yra parengtas, be to, pasak jos, Ministrų kabinetas nevertino J.Miliaus ataskaitos.

Darbo partijos ir „Tvarkos ir teisingumo“ deleguotiems ministrams trečiadienį ketinant nepalaikyti sprendimo atleisti J.Milių, Vyriausybei tikriausiai nepavyks priimti sprendimo dėl jo atleidimo.

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pareiškus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu. Prokurorai įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

J.Milius kartu su žemės ūkio ministre pastaruoju metu prieštaringų vertinimų sulaukė ir dėl dalyvavaimo vakarienėje ir medžioklėje su verslininkais. Galimą pareigūnų interesų konfliktą aiškinasi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Pats J.Milius įtarimus yra vadinęs juokingais ir atsistatydinti atsisako, nors tai jį padaryti ragino aukščiausi šalies vadovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.