V. Baltraitienė matė STT pažymas apie J.Milių: pasakė, ką mano

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė nesutinka su Vyriausybės nuomone, kad Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus veiklos ataskaita netinkama ir jį reikėtų atleisti. Ministrė savo akimis matė garsiąją Specialiųjų tyrimų tarnybos pažymą apie J.Milių ir pasakė, ką mano.

V.Baltraitienė matė STT pažymas apie J.Milių: pasakė, ką galvoja.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Baltraitienė matė STT pažymas apie J.Milių: pasakė, ką galvoja.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2016, 10:40 AM, atnaujinta May 12, 2017, 10:48 AM

Trečiadienį Vyriausybėje ministrai ketino balsuoti dėl tarnybos vadovo J.Miliaus atleidimo iš pareigų, tačiau balsavimas buvo atidėtas, nes ministrė V.Baltraitienė neįtraukė šio klausimo į Vyriausybės posėdžio darbotvarkę.

STT pažymos įspūdžio nepadarė

Prieš Vyriausybės posėdį ministrė V.Baltraitienė portalui lrytas.lt sakė neturinti priežasčių, dėl kurių turėtų nepasitikėti tarnybos vadovu J.Miliumi, todėl jį palaikys.

„Negavau papildomos informacijos, dėl ko nepasitikėti juo. Kitas dalykas, gyvename teisinėje valstybėje ir, jei priimame kokius nors sprendimus, juos turime priimti pagrįstus teisės aktais. Negalima spręsti, jei kai kam kas nors patinka arba ne. Reikia vadovautis teisės aktais“, – sakė ministrė V.Baltraitienė.

Ministrė patvirtino, kad matė garsiąsias STT pažymas apie J.Milių, tačiau negali apie jas kalbėti. „Pasirašiau, kad negaliu kalbėti“, – sakė ji.

Pasiteiravus, ar pažymos sukėlė abejonių dėl J.Miliaus, ministrė atsakė trumpai: „Man jos įspūdžio nepadarė“, – kalbėjo ministrė.

Ministrų balsavimas dėl J.Miliaus atleidimo bus privalomas ir kiekvienas ministras turės nuspręsti – atleisti jį ar ne. Tikimasi, kad Vyriausybė šį klausimą svarstys pirmadienį.

Darbo partijos ir „Tvarkos ir teisingumo“ ministrai neketina atleisti

Vyriausybė praėjusią savaitę nepritarė J.Miliaus veiklos ataskaitai, ir pagal Vyriausybės įstatymą tai gali būti pagrindas jį atleisti. V.Baltraitienė trečiadienį buvo įpareigota Vyriausybei pateikti nutarimo dėl J.Miliaus atleidimo projektą.

Darbo partijos ir „Tvarkos ir teisingumo“ deleguotieji ministrai trečiadienį ketino nepalaikyti sprendimo atleisti J.Milių.

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo teisėsaugai pareiškus įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu. Prokurorai įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

J.Milius kartu su žemės ūkio ministre pastaruoju metu prieštaringų vertinimų sulaukė ir dėl dalyvavimo vakarienėje ir medžioklėje su verslininkais. Galimą pareigūnų interesų konfliktą aiškinasi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Pats J.Milius įtarimus yra vadinęs juokingais ir atsistatydinti atsisako, nors tai jį padaryti ragino aukščiausi šalies vadovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting