L. Donskio vardu pavadinta biblioteka Rumunijoje

Baltijos ir Šiaurės šalių biblioteka Rumunijoje pavadinta profesoriaus Leonido Donskio vardu.

L. Donskio vardu pavadinta biblioteka Rumunijoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
L. Donskio vardu pavadinta biblioteka Rumunijoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2016, 4:59 PM, atnaujinta May 12, 2017, 6:49 AM

Biblioteka, kuriai suteiktas trečiadienį netikėtai mirusio filosofo vardas, įsikūrusi Tirgovištės miesto Valachijos universitete, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Apie tokį sprendimą ministeriją informavo šio universiteto profesorius Siviu Miloiu – jo laiške reiškiama Tirgovištės, Bukarešto, Konstancos, Jašų ir kitų Rumunijos universitetų akademinių bendruomenių užuojauta Lietuvai.

Anot URM, S.Miloiu pažymi, kad Europos akademinė bendruomenė prarado vieną iškiliausių asmenybių. Profesorius apibūdinamas kaip genialiomis įžvalgomis pasižymėjęs intelektualas ir eruditas, „empatiškas, šiltas, kuklus, puikus žmogus, kuriam būdavo taip pat paprasta rasti kelią idėjų, konceptų ir rimtų intelektualinių debatų pasaulyje, kaip ir pasimesti mažo miestelio gatvėse“.

Laiške taip pat rašoma apie ketinimą tęsti filosofo knygų vertimą į rumunų kalbą.

Prof. L.Donskis buvo dažnas svečias Rumunijoje rengiamose mokslinėse konferencijose. 2014 metais jam suteiktas Tirgovištės miesto Valachijos universiteto garbės daktaro vardas. Į rumunų kalbą jau yra išverstos dvi profesoriaus knygos.

L.Donskis netikėtai mirė trečiadienio rytą Vilniaus oro uoste. Per savo mokslinę karjerą L.Donskis dirbo JAV, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Suomijos, Estijos ir Vengrijos universitetuose, parašė daugiau kaip 40 knygų ir daugiau nei 500 straipsnių. 2009-2014 metais Leonidas Donskis buvo Lietuvos atstovas Europos Parlamente, liberalų ALDE frakcijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.