Nuo kovo dingusiu laikytas vaikinas grįžo namo: šeima net nustėro

Daugiau nei penki mėnesiai – tiek laiko apie dingusį Mantą Koknajevą nebuvo jokių žinių. 19-mečio vaikino seserys buvo puolusios į neviltį, bandė jo ieškoti visomis įmanomomis priemonėmis, tačiau paieškos rezultatų ilgai nedavė.

Nei kodėl, nei kur Mantas buvo sulaikytas, šeima neatskleidė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Nei kodėl, nei kur Mantas buvo sulaikytas, šeima neatskleidė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2016, 1:23 PM, atnaujinta May 12, 2017, 7:39 AM

Pirmosiomis rugsėjo dienomis įvyko neįtikėtinas dalykas – dingęs vaikinas grįžo namo. Jį išvydę artimieji net nustėro.

Po ilgai laukto sugrįžimo vaikino šeima atsitvėrė tylos siena ir per daug neatviravo. Sesuo tik trumpai pasakė, kad jis buvo sulaikytas ir namo grįžo pats. Su kita seserimi susisiekti nepavyko.

Nei kodėl, nei kur M.Koknajevas buvo sulaikytas, šeima neatskleidė.

Dingo kovo mėnesį

Jaunas vaikinas kovo pabaigoje dingo išvykęs į Vokietiją. Kaip mėnesį po dingimo pasakojo jo sesuo, Mantas kovo 18-ąją susikrovė daiktus ir išvyko su draugais, sakydamas, kad keliauja užsidirbti.

Nei kur jis tiksliai išvyko, nei ką turėjo dirbti, seserys tuo metu nežinojo. Nuvykęs jis tik pranešė, kad kelionė buvo puiki ir kad jis jau pasiekė vietą, kurioje turėtų gyventi.

Pirmas dvi gyvenimo Vokietijoje dienas 19-metis vaikinas dar bendravo su šeima, tačiau netrukus ryšys nutrūko. Susisiekti su jo bandančios seserys liko nieko nepešusios, nepadėjo ir skambučiai bei žinutės draugams, skelbimai lietuvių bendruomenių grupėse.

Seserys kreipėsi į Joniškio rajono policijos komisariatą. Ten buvo pradėta jaunuolio paieška. Pirmiausia buvo patikrintos Lietuvos areštinės, tačiau vaikinas ten nerastas. Buvo kreiptasi į ambasadą, bet ir ten jokios informacijos gauta nebuvo.

Keltos įvairios versijos

Paskelbus informaciją apie dingusį vaikiną, pradėtos kelti įvairios jo galimo dingimo versijos.

Viena iš seserų dar balandžio mėnesį gavo anoniminę žinutę, kad Mantas neva uždarytas Štutgarto kalėjime, tačiau ši informacija nepasitvirtino.

Pasirodžius publikacijai su lrytas.lt redakcija susisiekė vyras ir patikino, kad dingusį vaikiną matė Panevėžyje, kur jis gyveno iki išvykdamas į Vokietiją. Tačiau ir ši versija buvo atmesta.

Balandžio pabaigoje seserys rado viename Vokietijos naujienų portale išspausdintą publikaciją, kurioje buvo rašoma apie du 19-mečius lietuvius, sulaikytus išvažiuojant iš šalies su iš mašinų pavogtais daiktais.

Seserims sužibo viltis – gal tai Mantas? Straipsnyje pateiktas vieno iš vaikinų aprašymas priminė jų brolį. Tačiau greitai sužibusi viltis taip pat greitai užgeso.

Joniškio rajono policija siuntė užklausas per Tarptautinių ryšių valdybą. Jokios žinios apie jaunuolį gauta nebuvo.

Kaip nutiko, kad apie Mantą tiek laiko nebuvo jokios informacijos ir kodėl jis pats nebandė susisiekti su šeima, kol kas neaišku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.