Premjeras apie naują DK: „Žmonės nėra imlūs naujovėms“

„Žmonės nėra imlūs naujovėms. Be to, kitas dalykas, jei mes netikime politikų žodžiais, siūlyčiau paskaityti Europos centrinio banko prezidento pasisakymą, kuriame jis sako, kad Eurozonos šalyse nevyksta struktūrinės reformos ir jei taip bus toliau, ekonomikos pagerėjimo mes nematysime“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Jis pabrėžė, kad svarbiausia problema, apie kurią dabar reikia kalbėti yra emigracija.<br>T. Bauro nuotr.
Jis pabrėžė, kad svarbiausia problema, apie kurią dabar reikia kalbėti yra emigracija.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2016, 8:51 AM, atnaujinta May 12, 2017, 8:40 AM

Paklaustas, ką mano apie tai, kad daugiau nei pusė gyventojų nepritaria naujajam darbo kodeksui, Premjeras pasakė, kad taip yra dėl informacijos skelbiamos viešai.

„Žmonės nepritaria, nes neigiama informacija yra labai imli ir daro labai didelį poveikį. Pavyzdžiui, aš vakar mačiau televizijos laidą, kur klausė politikų apie naują Darbo kodeksą ir jie nesugebėjo atsakyti, kaip bus su atostogomis.

Iš tikro, jos nesutrumpėja. Vietoje 28 kalendorinių dienų, bus 20 darbo dienų. Niekas neturi teisės jau sutaupytų atostogų trumpinti, o jei tokių atvejų pasitaikus, darysime monotoringą. Tokių įmonių, kurios taip elgiasi, vadovai yra neverti vadovo vardo“, – dėstė A. Butkevičius.

Jis pabrėžė, kad svarbiausia problema, apie kurią dabar reikia kalbėti yra emigracija ir kad svarbu aptarti, kaip mažinti lietuvių, paliekančių tėvynę skaičių bei kaip grąžinti jau išvykusius.

Premjerui buvo užduotas klausimas – kaip jis staiga tapo liberalu?

„Ne, ne... Man norisi, kad žmogus galėtų gauti padorų atlyginimą ir kad žmogus jaustųsi laivas leisdamas savo uždirbtus pinigus. Mano čia yra kaip paprasto žmogaus noras, kad vidutinis atlyginimas mūsų nebūtų Europos Sąjungoje trečias nuo galo. Nesu aš niekada liberalas, aš visada esu už žmogų, kad dirbtų ir uždirbtų“, – sakė Ministras Pirmininkas.

Dokumentų teikimo prašant alkoholį atšaukti negali

Algirdas Butkevičius nemano, kad būtų galima atšaukti dokumentų prašymą prekybos centruose perkant alkoholį: „Atšaukti nereikia, nes susitarimas yra tarp prekybos centrų ir Sveikatos apsaugos ministerijos. Jei yra pasirašytas memorandumas, mes negalime jo atšaukinėti.

Tačiau jei žmogus yra aiškiai garbingo amžiaus, mano pozicija tokia, kad dokumento prašyti nereikėtų.“

Pritaria Seimo narių skaičiaus mažinimui

Paklaustas, ką mano apie svarstymus mažinti Seimo narių skaičių, Premjeras pasakė atvirai, kad gyventojų skaičiui sumažėjus, naujos kadencijos Seimas tikrai turėtų šį klausimą svarstyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.