Eugenijus Gentvilas apie Joną Milių: „Atrodo pašvinkusi“

Žinių radijų laidoje „Opozicija“ viešėjęs liberalų lyderis Eugenijus Gentvilas teigė, kad Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės išreikštas nuogąstavimas, jog dvi interpeliacijos krašto apsaugos ir ūkio ministrams sukels chaoso prieš pat rinkimus, nepagrįstas.

E.Gentvilas nepatvirtino tikintis E.Masiulio paskelbta versija.<br>T. Bauro nuotr.
E.Gentvilas nepatvirtino tikintis E.Masiulio paskelbta versija.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2016, 8:26 AM, atnaujinta May 12, 2017, 5:34 AM

„Opozicija dirba savo darbą, pats pasirašiau tik vieną interpeliaciją ir jos net neanalizavau. Bet juk, jei paaiškėja kokie nors rimti dalykai dar iki rinkimų, visi turime tylėti?“ – sakė jis ir pridūrė, kad dėl interpeliacijos Juozui Olekui teigiamai pasisakė ir jo partijos kolegos.

„Valdantieji siūlo, kad ministras kartu negali būti ir Seimo narys, tai palaukė, kol jų Vyriausybė baigia darbą, ir štai keliamas toks klausimas.

Rimtas reformas reikia daryti pirmojoje kadencijos pusėje, o jau paskui tvarkyti ūkį ir bites“, – kalbėjo E.Gentvilas ir pridūrė, kad tie Seimo nariai, kurie kadencijos metu didelių pokyčių neinspiravo, jos pabaigoje teikia radikalius pasiūlymus.

Paklaustas, kaip vertina situaciją dėl dėl Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus atleidimo, politikas žodžių nerinko: „Situacija atrodo pašvinkusi. Pasakysiu savo nuomonę apie Joną Milių.

Tai aukštos kultūros žmogus, geras vadovas, didelėje kontoroje visko nesuseksi, bet kai vadovas įsivelia į tokias kontroversiškas istorijas, niekam tai nepadeda. Jis laikosi įsikibęs į stalą ir neina, o tai kelia sumaištį. Įstatyminiai argumentai jau nelabai veikia, vėl STT pažyma...

Jei J.Miliui patinka būti karštoje kėdėje, o jei vyriausybė nesugeba priimti sprendimo, tai kenkia ir jos reputacijai, bet ir paties tarnautojo reputacijai.“

E.Gentvilas pripažino, kad Liberalų partijos reitingams pakenkė skandalas dėl Eligijaus Masiulio: „Esame situacijos įkaitai, mes nereguliuojame, ką ir kaip jam kalbėti. Tegul aiškinasi su teisėsauga, ką jis dabar ir daro.“

Paklaustas, ar tiki E.Masiulio paskelbta versija, kad jis ruošėsi investuoti į nekilnojamąjį turtą Nidoje, pašnekovas nuo tiesaus atsakymo išsisuko sakydamas, kad praeityje šis politikas tikrai daug laiko leisdavo Nidoje, o štai apie jo ateities planus jam sunku kalbėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.