Atidarytas naujas centras, elgesio ir emocijų sutrikimų turintiems vaikams

Didelių elgesio ir emocijų sutrikimų turintys vaikai nuo šiol bus ugdomi naujo tipo centre Kaune. Antradienį oficialiai atidarytas Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro Žeimenos skyrius, kuriame gyvens ne daugiau kaip 20 vaikų – nuo 5 klasės ir vyresni. Jie įsikurs čia pastatytuose keturiuose namuose, lankys bendrojo ugdymo mokyklą. Pirmieji vaikai šiame centre apsigyvens jau kitą savaitę, jie atvyks iš įvairių šalies regionų.

Švietimo ir mokslo ministerija šio centro statyboms iš Valstybės investicijų programos iš viso skyrė 1 mln. eurų.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Švietimo ir mokslo ministerija šio centro statyboms iš Valstybės investicijų programos iš viso skyrė 1 mln. eurų.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2016, 1:48 PM, atnaujinta May 11, 2017, 10:57 PM

Pasak šventėje dalyvavusios švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės, svarbu tai, kad visi centro auklėtiniai gaus psichologinę pagalbą kartu su sveikatos priežiūra, bendradarbiaujant su pedagogais bus sukurtas personalizuotas ugdymosi planas kiekvienam vaikui.

„Šis centras sukurtas remiantis Pagalbos emocijų ir elgesio sutrikimų turintiems vaikams koncepcija – visiškai nauja, su kitokiu požiūriu į vaikus, kurie turi problemų ir kuriems reikia padėti jas spręsti.

Centras padės vaikams atgauti pasitikėjimą savimi, ugdys savęs pažinimo ir savikontrolės įgūdžius. Čia jie galės praleisti ne ilgiau kaip iki 2 metų, nes centro paskirtis – padėti vaikui sustiprėti ir grįžti į įprastinę jam mokyklą bei aplinką“, – pažymi švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė.

Naujasis centras įkurtas šalia Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centro, jis veiks kaip šio centro padalinys. Čia bus ugdomi mergaitės ir berniukai, jie gyvens šeimynos principu – po vieną ar du kambariuose. Vaikus prižiūrės vienas suaugęs asmuo, socialinis pedagogas ar kitas profesionalus darbuotojas.

Naujojo centro auklėtiniai lankys bendrojo ugdymo mokyklą, esančią Kauno statybos ir paslaugų mokymo centre. Jiems taip pat bus suteikiama galimybė mokytis šalia centro esančioje profesinėje mokykloje ir įgyti profesiją.

Į tokį respublikinį centrą vaikai ar paaugliai bus siunčiami tiktai tada, kai vietos specialistų pagalba mokykloje ar savivaldybės pedagoginėje psichologinėje tarnyboje nesuteiks laukiamų rezultatų.

Švietimo ir mokslo ministerija šio centro statyboms iš Valstybės investicijų programos iš viso skyrė 1 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.