Seimas spręs ką daryti dėl asmens dokumento rodymo perkant alkoholį

[[ge:lrytas:lrytas:935315]]

Seimas spręs, ar įpareigoti prekybininkus amžių įrodantį dokumentą reikalauti ne iš visų alkoholio pirkėjų, kaip yra dabar, o tik iš tų, dėl kurių amžiaus kils abejonių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Seimas spręs, ar įpareigoti prekybininkus amžių įrodantį dokumentą reikalauti ne iš visų alkoholio pirkėjų, kaip yra dabar, o tik iš tų, dėl kurių amžiaus kils abejonių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2016, 7:32 AM, atnaujinta May 11, 2017, 11:36 PM

Seimas antradienį tęs atitinkamų Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimų svarstymą, kurį inicijavo pusšimtis parlamentarų, įtariančių, kad prekybininkų sprendimas reikalauti dokumentų iš visų alkoholio pirkėjų galimai pažeidžia vartotojų teises.

Pataisos numato, kad alkoholinių gėrimų pardavėjai iš perkančio alkoholinius gėrimus žmogaus privalėtų pareikalauti jo amžių liudijantį dokumentą tik tuo atveju, jeigu kiltų abejonių, kad alkoholio gali įsigyti nepilnametis.

Nuo rugsėjo pradžios prekybos tinklai „Maxima“, „Iki“, „Rimi“, „Norfa“, „Prisma“, „Aibė“ ir Lietuvos kooperatyvų sąjungos parduotuvės reikalauja iš alkoholio pirkėjų parodyti asmens dokumentą.

Tokią iniciatyvą pasiūlę prekybininkai teigia siekiantys užkirsti kelią alkoholio pardavimui nepilnamečiams ir skatinti visuomenės sąmoningumą. Prekybininkai paskelbė, kad nuo akcijos pradžios alkoholio parduota 9 proc. mažiau negu per tą patį 2015 metų laikotarpį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.