L. Graužinienė: „Nereikia tyčiotis iš žmonių“

„Prieš rinkimus vyksta įvairių dalykų, tad nežinome, kas dar gali nutikti Seime, bet politinio chaoso tikrai nereikėtų“, – trečiadienį Žinių radijui sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Paklausta, ar mano, kaip ketina balsuoti Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės ir Krašto apsaugos ministro Juozo Oleko interpeliacijose, L. Graužinienė nebuvo atvira.<br>T. Bauro nuotr.
Paklausta, ar mano, kaip ketina balsuoti Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės ir Krašto apsaugos ministro Juozo Oleko interpeliacijose, L. Graužinienė nebuvo atvira.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-28 09:15, atnaujinta 2017-05-11 21:38

Šiomis dienomis L. Graužinienė turėjo Azerbaidžano sostinėje Baku vykstančiame Humanitariniame forume skaityti pranešimą apie moterų ir vaikų teises karo ir konfliktų zonose, tačiau kone paskutinę minutę kelionę atšaukė.

„Mano apsisprendimui įtakos turėjo tai, kas vyksta Seime ir kas gali vykti kitą savaitę. Lietuvoje dviem ministrams trečiadienį vyksta interpeliacija ir aš, pasvėrusi abu dalykus, priėmiau sprendimą likti“, – sakė Seimo pirmininkė.

Paklausta, ar mano, kaip ketina balsuoti Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės ir Krašto apsaugos ministro Juozo Oleko interpeliacijose, L. Graužinienė nebuvo atvira.

„Pirmiausia, komisija spręs ar ją tenkina atsakymai ar ne. Jei bus priimta, kad netenkina, balsuosime slaptai, tad nenoriu daryti įtakos, kiekvienas Seimo narys turi spręsti pats. Seimo nario darbdavys yra rinkėjas, dėl to Seimo narys turi balsuoti atsakingai“, – kalbėjo Loreta Graužinienė.

Ar interpeliacija įvyks, ar ne, Seimo pirmininkė spėlioti nedrįso: „Tokiu atveju bus pasikeitę daugiau nei pusė ministrų. Jeigu būčiau buvusi labai rami, aš būčiau išvykusi, bet esu Lietuvoje. Tikiuosi viskas praeis sklandžiai.“

„Nereikia tyčiotis iš žmonių“

Seimo pirmininkė taip pat pasisakė ir apie sprendimą prašyti dokumento visų, perkančių alkoholį bei vakar priimtą Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą:

„Pirmiausia, tai buvo prekybos centrų sprendimas, kuris prieštaravo mūsų įstatymams ir bet kas galėjo jį apskųsti. Kad nekiltų sunkumų, buvo priimta įstatymą pakoreguoti.

Aišku, jei mano amžiaus ar vyresnių žmonių paprašo dokumento, gal ir paglosto širdį, bet pažiūrime į veidrodį ir matome, kokio iš tikro amžiaus esame. Tad nereikia tyčiotis iš žmonių. Juolab, kad nėra daroma jokia tolimesnė analizė – kokio amžiaus daugiausiai perka ar kokio stiprumo gėrimus. Jei kyla abejonių dėl jauno žmogaus amžiaus, tada galima prašyti dokumento“, – sakė Seimo pirmininkė.

Sumažėjusius alkoholio pardavimus L. Graužinienė pateisino dvejomis priežastimis: pasibaigusiu vasaros sezonu ir žmonių pasitraukimu į parduotuves, kuriose dokumento nėra reikalaujama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.