ŠMM tartasi dėl šakos kolektyvinės sutarties projekto

Švietimo ir mokslo ministerijoje susitikus su švietimo darbuotojų profesinių sąjungų, Finansų ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovais, aptartas Lietuvos švietimo ir mokslo šakos kolektyvinės sutarties projektas. Iki spalio 6 dienos projektas bus pakartotinai teikiamas Vyriausybei.

Švietimo ir mokslo šakos kolektyvinės sutarties projektas Vyriausybei jau buvo pateiktas, tačiau rugsėjo 19 d. jis grąžintas Švietimo ir mokslo ministerijai.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Švietimo ir mokslo šakos kolektyvinės sutarties projektas Vyriausybei jau buvo pateiktas, tačiau rugsėjo 19 d. jis grąžintas Švietimo ir mokslo ministerijai.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2016, 7:56 AM, atnaujinta May 11, 2017, 9:43 PM

„Visi dokumentai jau parengti, darbo grupė ir ministerijos darbuotojai ilgai ir kruopščiai dirbo, manau, kad reikia paskubėti ir dar šiemet pasirašyti sutartį. Atlyginimai mokytojams turi augti nepriklausomai nuo to, kokia Vyriausybė bus sudaryta“, – sakė švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Švietimo ir mokslo šakos kolektyvinės sutarties projektas Vyriausybei jau buvo pateiktas, tačiau rugsėjo 19 d. jis grąžintas Švietimo ir mokslo ministerijai pavedus įvertinti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Finansų ministerijos pastabas.

Po rugsėjo 27 dienos aptarimo, su abiejų ministerijų atstovais susitarus dėl ginčytinų sutarties punktų formuluočių, rugsėjo 30 d. projektas bus pateiktas peržiūrėti profesinių sąjungų atstovams. Dėl Lietuvos švietimo šakos kolektyvinės sutarties projekto Švietimo ir mokslo ministerijoje po beveik metus trukusių derybų buvo susitarta balandžio 19 d.

Tai pirmoji tokio tipo sutartis Lietuvos istorijoje, kuri aiškiai apibrėžia profesinių sąjungų, Vyriausybės bei Švietimo ir mokslo ministerijos bendradarbiavimą rengiant teisės aktus, susijusius su švietimo darbuotojų darbo sąlygomis ir apmokėjimu. Sutartis įpareigoja Vyriausybę tartis su mokytojais ir dėstytojais dėl tokių dokumentų projektų rengimo, įtraukti juos į darbo grupes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.