V. Baltraitienė: „J. Miliaus atleidimas yra politizuotas“

Žemės ūkio ministrė Virginija

V.Baltraitienė sako, jog Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo J.Miliaus atleidimas yra politizuotas.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Baltraitienė sako, jog Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo J.Miliaus atleidimas yra politizuotas.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Baltraitienė sako, jog Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo J.Miliaus atleidimas yra politizuotas.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Baltraitienė sako, jog Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo J.Miliaus atleidimas yra politizuotas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-09-28 13:09, atnaujinta 2017-05-11 21:03

„Aš manau, kad tai yra per daug politizuotas sprendimas. (... ) Pagal teisės aktus, jeigu yra įtariamasis, tai nereiškia, kad turime atleisti. Galėjo prokuroras kreiptis į teismą ir teismas būtų sprendęs, ar nušalinti. Prokuroras dar nėra kreipęsis į teismą. Aš manau, kad tai pakankamai politizuota“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė V.Baltraitienė.

Anot jos, kol kas neaišku, kas nuo spalio 5 dienos laikinai vadovaus Maisto ir veterinarijos tarnybai. Ministrė taip pat pridūrė, kad susilaikė balsuojant dėl J.Miliaus atleidimo.

„(J.Miliaus veiklos – BNS) ataskaita, aš tą galiu pasakyti atvirai, nebuvo svarstoma. Nenoriu daryti tolesnių išvadų ir laikas parodys. Nuo spalio 5 dienos jis yra atleidžiamas. (...) Aš tos nuomonės neišsižadu. Tą sakiau, pačioje pradžioje, kad tai sukels daug politinių diskusijų, pamąstymų. Vėl susijungs politinės jėgos. Kad nepakenktume visai sistemai Veterinarijos tarnybos ir maisto saugos užtikrinimo, aš pati siūliau jam trauktis“, – kalbėjo ministrė.

Ministrų kabinetas trečiadienį nusprendė atleisti J.Milių iš Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo pareigų. Pats J.Milius sakė, jog kol kas nesvarsto galimybės kreiptis į teismą, kur siektų kompensacijų dėl galimai neteisėto atleidimo.

Už J.Miliaus atleidimą balsavo ir „tvarkiečių“ deleguotas nepartinis vidaus reikalų ministas Tomas Žilinskas.

Po posėdžio žurnalistams T.Žilinskas teigė, jog sprendimas atleisti J.Milių buvo priimtas teisėtai.

„Nežinau, ar mano balsas buvo lemiamas, ar ne. Kai kalbėjau su mane delegavusios partijos pirmininku, man buvo pasakyta, kad sprendimai turi būti priimti vadovaujantis Lietuvos teise – teisės aktais. (...) Kitaip būti negalėjo, nes atleidimo pagrindas yra Vyriausybės nepritarimas ataskaitai“, – sakė T.Žilinskas.

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pareiškus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas įtarimus neigia ir pats atsistatydinti neketino, nors trauktis iš pareigų jį ragino aukščiausi šalies vadovai.

Prokurorai įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

BNS žiniomis, teisėsauga tiria, ar Maisto ir veterinarijos tarnyba ar jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos užsienio kompetetingų tarnybų apie šaldytų maisto produktų gamintojos „Judex“ produkcijoje rastą listerijos užkratą, tačiau šį faktą nuslėpė ir, įtariama, nesiėmė veiksmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.