Valstybės vadovai reiškia užuojautą dėl mirusio Sh.Pereso

Prezidentė trečiadienį

Prezidentė reiškia užuojautą dėl Sh.Pereso mirties.<br>president.lt nuotrauka.
Prezidentė reiškia užuojautą dėl Sh.Pereso mirties.<br>president.lt nuotrauka.
Prezidentė trečiadienį pareiškė užuojautą dėl buvusio Izraelio vadovo, Nobelio taikos premijos laureato Shimono Pereso mirties.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Prezidentė trečiadienį pareiškė užuojautą dėl buvusio Izraelio vadovo, Nobelio taikos premijos laureato Shimono Pereso mirties.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 28, 2016, 9:18 AM, atnaujinta May 11, 2017, 9:38 PM

„Vienas iš Izraelio Valstybės kūrėjų Prezidentas Shimonas Peresas buvo išmintingas, savo šalies ir jos piliečių klausimais gyvenantis politikas, šiuolaikiškas, žmonėms artimas ir juos telkiantis lyderis. Shimonas Peresas iki paskutinių gyvenimo dienų neapleido pareigos savo politine, viešąja ir švietėjiška veikla siekti dialogo, sutarimo ir taikos tarp Izraelio ir jo kaimynų, žydų, arabų ir visų regiono žmonių. Už tai Prezidentas užsitarnavo neprilygstamą pagarbą ir atminimą visame pasaulyje. Prašau priimti nuoširdžią mano ir visos Lietuvos žmonių užuojautą gerbiamo Shimono Pereso šeimai, artimiesiems ir visai Jūsų šaliai“, – rašoma Prezidentės užuojautos laiške. 

Pasak šalies vadovės, ilgus metus savo šaliai su didžiuliu rūpesčiu ir atsakomybe tarnavęs Prezidentas Shimonas Peresas Izraelio žmonių atmintyje išliks kaip ypač gerbiamas ir mylimas vadovas, labai prisidėjęs prie modernaus šių dienų Izraelio susiformavimo. 

Lietuvos vadovė taip pat šiltai prisiminė savo susitikimus ir pokalbius su Prezidentu Shimonu Peresu Izraelyje bei Vilniuje, visai netoli jo gimtinės, sakoma Prezidentės spaudos tarnybos pranešime. 

Ministras Pirmininkas A. Butkevičius reiškia užuojautą Izraelio premjerui Benjaminui Netanyahu ir visiems izraeliečiams dėl buvusio Izraelio Prezidento ir vieno šios valstybės įkūrėjų, Nobelio Taikos premijos laureato Shimono Pereso mirties. 

„Savo ir Lietuvos Vyriausybės vardu reiškiu nuoširdžią užuojautą visiems Izraelio žmonėms dėl vieno iš Izraelio Valstybės įkūrėjų, buvusio šalies Prezidento ir premjero Shimono Pereso mirties. Pasaulis neteko iškilios asmenybės ir didžio politiko, kurio nuopelnai buvo įvertinti Nobelio Taikos premija. Liūdime kartu su Jumis“, – sakoma Lietuvos Vyriausybės vadovo užuojautoje. 

Kaip jau pranešta, eidamas 94-uosius metus buvęs Izraelio prezidentas Sh.Peresas mirė trečiadienio rytą. Nobelio taikos premijos laureatas po sunkaus insulto prieš dvi savaites buvo atvežtas į ligoninę netoli Tel Avivo. Dar pirmadienį jo būklė buvo vadinama „stabilia“. 

Sh.Peresas du kartus vadovavo Izraelio vyriausybei ir kelis sykius buvo ministras. Nobelio taikos premiją tuometis Izraelio užsienio reikalų ministras gavo drauge su tuomečiu premjeru Icchaku Rabinu ir palestiniečių lyderiu Yassiru Arafatu. Sh.Peresas Izraelio Prezidentu buvo 2007-2014 metais. 

Nepaisant garbingo amžiaus, Sh.Peresas iki paskutinių gyvenimo dienų nepaliaujamai siekė sutarimo tarp Izraelio ir palestiniečių. Jis niekada neprarado vilties, kad Artimųjų Rytų konfliktas tarp Izraelio ir palestiniečių bus išspręstas taikiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.