A. Butkevičius pasakė, už ką atleido J.Milių

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ dalyvavęs Algirdas Butkevičius teigė, kad prieš rinkimus jis yra geros nuotaikos, o apie pastaruoju metu šalies politiką krečiantį „auksinių šakučių“ skandalą sakė: „Viešųjų pirkimų tarnyba informuojama apie visus viešuosius pirkimus, yra net atskiras skyrius, kuris vertina pirkimų rizikas. Pagal mano turimą informaciją, visi tie šaukštų pirkimai prasidėjo 2014-ųjų pabaigoje.“

A.Butkevičius paaiškino, už ką atleido J.Milių.<br>T. Bauro nuotr.
A.Butkevičius paaiškino, už ką atleido J.Milių.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-29 08:18, atnaujinta 2017-05-11 19:25

Premjeras negailėjo kritikos Viešųjų pirkimų tarnybai ir jos vadovei Dianai Vilytei.

„Jei karo policija pradėjo ikiteisminį tyrimą ir jis buvo nutrauktas, kuris ministras gali kreiptis į prokurorą ir jį apskųsti? Niekas nežinojo, kad buvo nutrauktas ikiteisminis tyrimas, tai kodėl Viešųjų pirkimų tarnyba nieko nesiėmė?“ – klausė A. Butkevičius.

Paprašytas įvardyti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus atleidimo priežastį, premjeras sakė: „Jis atleistas dėl to, kad įvertinant jo, kaip vadovo, veiklos ataskaitą buvo nustatyta pažeidimų. Ataskaitoje matyti, kad kai kurių įmonių vadovams ir atsakingiems asmenims nebuvo taikytos nuobaudos nustačius pažeidimų, kai tuo trapu kitiems tokios nuobaudos skirtos. Žinoma, būta ir kitų esminių reikalavimų valstybės tarnautojams.“

Premjeras patikino, kad būtent dėl jo nurodytų priežasčių šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ūkio ministrė Virginija Baltraitienė yra sakiusi, kad Vyriausybė pačios J. Miliaus ataskaitos net nesvarstė, bet A.Butkevičius patikino, kad tam buvo skirta visa valanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?