L.Graužinienė apie DK taisymą: „Procesas dirbtinai stabdomas“

Ketvirtadienio rytą surengusi spaudos konferenciją Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė džiaugėsi, kad po vakarykščių įnirtingų diskusijų, kai į interpeliacijų klausimus atsakinėjo ministrai Juozas Olekas ir ir Virginija Baltraitienė, parlamente ramu.

L.Graužinienė kaltina Seimo narius vilkinant Darbo kodekso taisymą.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
L.Graužinienė kaltina Seimo narius vilkinant Darbo kodekso taisymą.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2016, 9:49 AM, atnaujinta May 11, 2017, 7:09 PM

Prisimindama interpeliacijas ūkio ministrei V.Baltraitienei ir krašto apsaugos ministrui J. Olekui L.Graužinienė pabrėžė, kad opozicija buvo tam nepasirengusi ir slaptame balsavime iš viso dalyvavo tik 34 Seimo nariai. „Opozicija teikdama interpeliaciją suprato, ką darė, bet Seimas sugaišo keturias valandas, ir tai kainavo mokesčių mokėtojams“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

„Vakar posėdžių salėje nepavyko pateikti Darbo kodekso pataisų svarstyti, nes formaliai komitetas paprašė Vyriausybės išvados. Kitą savaitę komitete šis klausimas bus svarstomas. Procesas dirbtinai stabdomas, tai bandymas žaisti laiku, Seimo valdyba vakar nepritarė dviem komiteto prašymams laikydama juos pertekliniais“, – sakė L. Graužinienė.

Svarbiausias darbas, anot Seimo pirmininkės, kuris turi būti pradėtas dar šios kadencijos Seime, tai biudžeto skaitymas. „Planuojame organizuoti ir papildomus plenarinius posėdžius“, – apie prieš rinkimus išaugusį darbų krūvį kalbėjo Seimo pirmininkė.

Dar šios kadencijos Seimas planuoja sumažinti išeitines išmokas parlamentarams, dėl ko posėdžių salėje buvo kilusi itin audringa diskusija. Paklausta, ar suspės tai padaryti iki rinkimų likus vos porai savaičių, Seimo pirmininkė patikino, kad daroma viskas, kad tai būtų padaryta.

„Vyriausybės išvada nebūtina – čia lėšų mažinimas ir taupymas, o Vyriausybės išvada būtina dėl projektų, kuriems prašoma papildomų pinigų. Tikiuosi, kad Seimo nariai supras savo atsakomybę ir tai, kad Konstitucijoje labai aiškiai viskas išdėstyta. Tad jei Seimas priėmė sprendimus dėl DK ir išeitinių sumažinimo, tai Seimo nariai turi padaryti atitinkamas išvadas dėl jiems mokamų išeitinių išmokų“, – kalbėjo L.Graužinienė. Beje, nauja pataisa Seimo statute įsigaliotų nuo 2017-ųjų metų, vadinasi, jau naujos kadencijos Seimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.