Partijų atstovai pasisakė, kokias institucijas laiko korumpuočiausiomis

Partijų atstovai labiausiai

10 iš 11 apklausoje dalyvavusių partijų korupciją laiko viena iš penkių svarbiausių problemų šalyje.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
10 iš 11 apklausoje dalyvavusių partijų korupciją laiko viena iš penkių svarbiausių problemų šalyje.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2016, 10:50 AM, atnaujinta May 11, 2017, 7:02 PM

Žemėtvarkos institucijas itin pažeistomis korupcijos laiko septynios partijos, politines partijas bei savivaldybes itin korumpuotomis laiko penkios iš 11 partijų, teigia nevyriausybininkai.

10 iš 11 apklausoje dalyvavusių partijų korupciją laiko viena iš penkių svarbiausių problemų šalyje.

Apklaustos partijos nurodo, kad naujos Seimo kadencijos metu įsipareigoja didinti viešojo sektoriaus ir viešųjų pirkimų skaidrumą, siekti griežtesnių bausmių bei didesnės atsakomybės už korupcinius nusikaltimus, didinti tokius nusikaltimus tiriančių įstaigų pajėgumus, kompetenciją bei atsakomybę.

Kelios partijos žada skirti daugiau dėmesio antikorupciniam švietimui ir korupcijos prevencijai, taip pat – atverti kuo daugiau duomenų viešajam naudojimui, užtikrinti pranešėjų apsaugą, įtraukti piliečius į antikorupcinį veikimą, didinti žiniasklaidos, partijų bei sveikatos apsaugos sektoriaus skaidrumą, įvesti visuotines turto deklaracijas.

Dauguma partijų sakė įsipareigojančios viešinti susitikimus su įvairių interesų grupių atstovais bei visus bet kokia forma gautus teisėkūros pasiūlymus.

Į „Transparency International“ pateiktą klausimyną rugsėjo 20 – 27 dienomis atsakė 11 iš 14 politinių judėjimų. Apklausoje nedalyvavo Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos liaudies partija bei partija „Tvarka ir teisingumas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.