Prastai suvaidinti taupumo priepuoliai

Pavaizduoja, kad tapo itin taupūs, o po to vėl iš visų jėgų pinigus taško į kairę ir į dešinę arba leidžia į orą. Taip atrodo visų spalvų politikų žaidimai rinkimų aikštelėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2016, 6:57 AM, atnaujinta May 11, 2017, 7:33 PM

Štai ketverius metus valdžioje buvusi Darbo partija atsibudo ir pateikė seną kaip pati nepriklausomybė Lietuvos gelbėjimo projektą – sumažinti Seimo narių nuo 141 iki „darbiečių“ jau seniai pamėgto gražaus skaičiaus – 111. Dauguma parlamentarų tam pritarė, nes riziką mėgstančių nutrūktgalvių pasitaikė vos keletas.

Vakar „darbiečių“ atstovė Seimo pirmininkė L.Graužinienė pateikė kitą siūlymą iš tos pačios operos – sumažinti Seimo narių išeitines kompensacijas iki dviejų mėnesio algų dydžio. Dabar rinkėjų iš darbo išmestas ar pats išėjęs politikas gali gauti tiek mėnesio algų dydžio kompensaciją, kiek metų be pertraukos praleido Seime.

Jausdami į pakaušį kvėpuojančius rinkėjus parlamentarai gana vieningai pritarė L.Graužinienės siūlymui.

Bet viską apie šių siūlymų nuoširdumą ir vertę pasako tai, kad galutinio jų palaiminimo procedūros numatytos arba tik kitos kadencijos Seimui, arba po rinkimų.

Dar iškalbingiau, kad Seimo vadovės projektas buvo palaimintas per trumpą peštynių dėl žemės ūkio ministrės V.Baltraitienės ir krašto apsaugos ministro J.Oleko interpeliacijų pertrauką. Vien šis tuščias politinis žaidimas pareikalavo pusdienio Seimo laiko ir nežinia kiek pinigų.

O kur dar iš biudžeto apmokamas televizijos ir radijo eterio laikas vadinamiesiems debatams, kurių niekas nežiūri? O kur krūvos įvairios „informacinės“ ar visų kandidatų bei partijų „pristatymo“ makulatūros, kuri į rinkėjų pašto dėžutes šiais visuotiniais interneto laikais tonomis sukišama už mokesčių mokėtojų pinigus?

Neabejotina, kad čia jau seniai ne pro šalį būtų pasišvaistyti žirklėmis. Tada galbūt lengviau patikėtume Seimo taupuolių nuoširdumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.